Με καλή ψυχολογία και έμφαση στην άμυνα η ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ Χολόν

ΑΕΚ - Ηλίας Ζούρος

Με καλή ψυχολογία και έμφαση στην άμυνα η ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ Χολόν

Χρήστος Τσάλτας 21:05 - 29.01.2024

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Ουγγαρία για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χάποελ Χολόν (30/01, 19:00) το οποίο είναι κομβικό για τη συνέχεια της ομάδας στο BCL, κάτι που κατανοούν άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Το παιχνίδι με την Χάποελ Χολόν είναι στον ορίζοντα και είναι... τελικός για την ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετωπίζει την ομάδα του Ισραήλ, στο Σθομπατέλι, όπου και βρίσκεται από την Κυριακή, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της φάσης των 16 του BCL.

Μετά την ήττα από τον Προμηθέα στην Πάτρα, που ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζοάν Πλάθα στον κιτρινόμαυρο πάγκο, η Ένωση θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και στην Ευρώπη και να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» ταξίδεψαν αμέσως από Καρδίτσα στην Ουγγαρία, ώστε να μην χάσουν χρόνο. Ο Ηλίας Ζούρος μάλιστα έκανε... ταχύρρυθμα στους παίκτες του, με ανάλυση μέσω βίντεο τόσο στο ταξίδι, όσο και κατά τις ώρες που η ομάδα δεν προπονείται.

Ο Έλληνας προπονητής ξέρει άλλωστε πως ο χρόνος είναι ελάχιστος για προετοιμασία, έτσι φροντίζει να μην χάνει καμία μέρα και καμία ώρα ώστε να περάσει αυτά που θέλει. Κάτι που σταδιακά δείχνει να βρίσκει αποτέλεσμα. Η εικόνα απέναντι στην Καρδίτσα ήταν καλύτερη, αλλά ακόμα μακριά από τα στάνταρ της ομάδας. Κάτι που ξέρει καλά ο Ζούρος και δουλεύει, με σκοπό η ομάδα να αποκτήσει ως βάση την άμυνα.

Αυτός είναι και ο τομέας στον οποίο έχει εστιάσει, προκειμένου να έρθει και η πρώτη νίκη στη φάση των 16 του BCL. Στο παιχνίδι της Ουγγαρίας δεν μετράει απρόοπτα, καθώς οι τραυματίες Κουζμίνσκας και Φλιώνης παραμένουν εκτός, με τον πρώτο να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα για ψυχολογικούς λόγους.

Ζούρος: «Το μείζον είναι η νίκη»

Σύνθημα νίκης από τον Ηλία Ζούρο, που υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό για το παιχνίδι κόντρα στην Χάποελ Χολόν είναι το αποτέλεσμα.

O προπονητής της ΑΕΚ μιλώντας για την αναμέτρηση της Τρίτης τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε τη Χάποελ Χολόν, μία ομάδα, που παίζει ιδιαίτερο μπάσκετ, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες από το Ισραήλ. Με σύνθετες άμυνες, με επιμονή στη «ζώνη». Πρόκειται για μία ομάδα, που προσπαθεί να επιβάλλει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μία ομάδα κι ένα από τα κομμάτια, που πρέπει να βελτιώσουμε. Βέβαια, τη δεδομένη χρονική στιγμή το μείζον είναι η νίκη. Για να βρούμε και χρόνο για να διορθώσουμε πράγματα, δηλαδή να μπούμε σε μία διαφορετική φιλοσοφία, ώστε να έχουμε και το μπάσκετ, που θέλουμε και τα αποτελέσματα, που θέλουμε.

Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας, αλλά είναι μόλις το δεύτερο ματς. Δεν πρέπει να έχουμε πίεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη και «στο τέλος θα κάνουμε ταμείο». Όμως, κάθε νίκη σ’ αυτή τη φάση του BCL, ιδιαίτερα εκτός έδρας, είναι… χρυσάφι».