Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Η ενέργεια που έχουμε τώρα με τον Ζούρο κάνει τα πράγματα πιο εύκολα»

Τζάστιν Τίλμαν

Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Η ενέργεια που έχουμε τώρα με τον Ζούρο κάνει τα πράγματα πιο εύκολα»

Χρήστος Τσάλτας 15:39 - 29.01.2024

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία κρίσιμων εκτός έδρας αγώνων και ο Τζάστιν Τίλμαν εξηγεί στο Sportal τι διαφορετικό έφερε η έλευση του Ηλία Ζούρου στον κιτρινόμαυρο πάγκο, ενώ στέκεται στο κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Χάποελ Χολόν.

Πριν από το παιχνίδι του Σαββάτου, κόντρα στην Καρδίτσα, η ΑΕΚ δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης μέσα στο 2024. Για το λόγο αυτό η αναμέτρηση στο «Γ.Μπουρούσης» είχε τη δική της σημασία προκειμένου η ομάδα να επαναφέρει την ηρεμία στα ενδότερα πριν από το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Χάποελ Χολόν.

Το αποτέλεσμα ήρθε, παρά τις δυσκολίες και το άγχος που είχαν να διαχειριστούν οι «κιτρινόμαυροι». Και στο τέλος του αγώνα η νίκη ήρθε για να επαναφέρει τα χαμόγελα. «Δεν ήταν θέμα πίεσης, απλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε για να κάνουμε αυτά που κάναμε όλη τη σεζόν», τόνισε χωρίς περιστροφές ο Τζάστιν Τίλμαν, μιλώντας στο Sportal για τη νίκη της Ένωσης, πηγαίνοντας την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω.

«Προσαρμοστήκαμε στις αλλαγές, σε παίκτες και προπονητή και όλα αυτά μας έφεραν πιο κοντά. Έτσι ήρθε η νίκη. Είναι ξεχωριστή σεζόν αυτή, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, οπότε θέλουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο».

Τις τελευταίες μέρες παρά το μικρό χρονικό διάστημα οι αλλαγές δεν πέρασαν απαρατήρητες στα αποδυτήρια. «Θα έλεγα ότι είναι πιο ήρεμο το περιβάλλον τώρα για να δουλέψουμε και να παίξουμε καλά. Ο προπονητής πιστεύει στις δυνατότητές μας και το είπε από την πρώτη στιγμή. Αυτό είναι λιγότερο αγχωτικό για να βγάλουμε τις ικανότητές μας σαν ομάδα», υπογράμμισε επί του θέματος, πριν η κουβέντα πάει στην προηγούμενη κατάσταση.

«Ο κόουτς Πλάθα πίστευε στην ομάδα, αλλά ήταν περισσότερο στα... άκρα. Είναι εξαιρετικός προπονητής, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Ήθελε όλοι να είμαστε υπόλογοι για το παιχνίδι μας. Τώρα όμως η ήρεμη ενέργεια που φέρνει ο νέος προπονητής κάνει τα πράγματα πιο εύκολα στην ομάδα και μας κάνει να πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει. Η ΑΕΚ έχει στον ορίζοντα το παιχνίδι απέναντι στην Χάποελ Χολόν είναι προ των πυλών και εκεί η νίκη είναι μονόδρομος, για την πορεία της ομάδας στο BCL.

Για τον Τίλμαν άλλωστε ο αντίπαλος αυτός έχει ξεχωριστή σημασία. «Έχω ιστορία με την Χάποελ Χολόν. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια εναντίον τους. Ανυπομονώ να παίξω ξανά. Θέλουμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό και να τον περάσουμε στο παιχνίδι μας», είπε, για να τονίσει τι πρέπει να περιμένουμε από την ΑΕΚ στο παιχνίδι της Τρίτης. »Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να βάζουμε τον ρυθμό. Θα είμαστε πιο συγκεντρωμένη ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε λιγότερα λάθη στην άμυνα και να βγάζουμε αυτή την εικόνα και στην επίθεση. Θέλουμε να γυρίσουμε τη μπάλα όσο το δυνατόν καλύτερα».

Η παρουσία του κόσμου στην Καρδίτσα προκάλεσε θαυμασμό και συζητήθηκε στα αποδυτήρια. Η στήριξη άλλωστε ήταν έντονη. «Δεν περίμενα να δω κόσμο στην Καρδίτσα, δεν περίμενα να δω τέτοια στήριξη. Έκαναν ταξίδι 4 ωρών για να είμαι μαζί μας. Αυτό δείχνει πολλά για το πόσο μας πιστεύουν. Δείχνει αφοσίωση. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είναι περήφανοι για εμάς», υπογράμμισε ο Αμερικανός σέντερ που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κίνητρο της στήριξης του κόσμου ως έκτο παίκτη.

«Αναμφίβολα είναι κίνητρο. Το να έχεις αυτή τη στήριξη σε μια τόσο ιστορική σεζόν, που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια, σημαίνει πολλά. Έχουμε τόσους ταλαντούχους παίκτες και μπορούμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό με την ομάδα που έχουμε».

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον εκρηκτικό άσο, έγινε αναφορά στην εμφάνισή του. 20 πόντους και 8 ριμπάουντ έγραψε το κοντέρ, με τον Τίλμαν να επιστρέφει στις υψηλές πτήσεις. «Εγώ περίμενα να έχω τέτοια εμφάνιση, είναι κάτι που περιμένω κάθε βράδυ όταν πατάω παρκέ. Το παιχνίδι με την Καρδίτσα ήταν πολύ καλό για εμάς συνολικά. Η ομάδα λειτούργησε καλά στο ζωγραφιστό και ήταν πολύ καλή η εικόνα που δείξαμε».