Ο Μπράντον Νάιτ στο Sportal: «Είμαι εδώ για να βοηθάω την ΑΕΚ να κερδίζει»

Μπράντον Νάιτ

Ο Μπράντον Νάιτ στο Sportal: «Είμαι εδώ για να βοηθάω την ΑΕΚ να κερδίζει»

Χρήστος Τσάλτας 16:00 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 28.01.2024

Ο Μπράντον Νάιτ ήταν καθοριστικός στη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην Καρδίτσα και μίλησε στο Sportal για την συνεισφορά του στην αναμέτρηση, τα νέα δεδομένα των τελευταίων ημερών, αλλά και τον ρόλο του πάνω στο παρκέ.

Η πρώτη νίκη για το 2024 ήρθε για την ΑΕΚ, που κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καρδίτσας, σε ένα παιχνίδι που ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλός. Όχι μόνο λόγω της φόρμας των γηπεδούχων, αλλά και γιατί η Ένωση δεν πατούσε καλά στα τελευταία παιχνίδια, μετρώντας μόνο ήττες.

Η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα ήρθε, σε ένα παιχνίδι που ο Ηλίας Ζούρος έκανε ντεμπούτο και είδε να βγαίνουν πολλοί διαφορετικοί πρωταγωνιστές την κρίσιμη ώρα. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Μπράντον Νάιτ, που σε πολλές περιπτώσεις ανέλαβε δράση και έδειξε πως η σχέση του με το αντίπαλο καλάθι είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Άπαντες εντός των τειχών άλλωστε είχαν το know how και παράλληλα ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι, αλλά και το αποτέλεσμα. Το οποίο στο τέλος της ημέρας καθόριζε πολλά εντός των τειχών.

«Η πίεση δεν ήταν τόσο μεγάλη. Το ζητούμενο ήταν να μάθουμε ένα νέο σύστημα, έρχονται νέοι παίκτες στα μέσα της σεζόν και έπρεπε όλοι να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα κατάσταση. θεωρώ πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό απ' όλα, μαζί με τη νίκη», εξήγησε ο Νάιτ μιλώντας στο Sportal σχετικά με τον παράγοντα πίεση που είχε να διαχειριστεί η ομάδα του.

Μπράντον Νάιτ

Για τον ίδιο η κατάσταση είναι νέα, καθώς βρίσκεται μόλις μερικές εβδομάδες στη χώρα μας, έχοντας παίξει το τέταρτο παιχνίδι του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η διαδικασία προσαρμογής βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον στόχο του όμως να παραμένει ίδιος.

«Μαθαίνω τους συμπαίκτες μου, τι θέλει ο προπονητής από μένα και όσο συμβαίνει αυτό είναι πιο εύκολο για μένα να εντοπίζω τα σημεία που είμαι καλός και να τα επιλέγω στο παιχνίδι μου. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό αλλά είναι μπάσκετ και το ξέρουμε όλοι. Θέλω να κάνω το καλύτερο για την ΑΕΚ».

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ από εδώ και πέρα για να παραμείνει σε τροχιά νικών; «Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Έχουμε νέο προπονητή, οπότε οφείλουμε να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερα», εξήγησε χαρακτηριστικά πριν σταθεί στο ρόλο του στο παιχνίδι.

Άπαντες περιμένουν πολλά από εκείνον, όμως δεν βιάζεται να βαφτίσει ηγέτη τον εαυτό του, θέλοντας να κάνει τη μετάβαση στα δεδομένα της ομάδας όσο πιο ομαλή γίνεται.

Οι νίκες άλλωστε είναι το ζητούμενο και ο νο.1 στόχος. «Είμαι νέος στην ομάδα και η ηγεσία έρχεται με τον χρόνο. Ο κόσμος έχει δει ποιος είμαι, ο κόσμος εκτιμάει την μάδα και θέλει από εμάς να κερδίζουμε αγώνες. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ να κερδίζει, ανεξάρτητα από την συνεισφορά. Αν χρειαστεί να σκοράρω, να παίξω άμυνα. Οτιδήποτε χρειαστεί η ομάδα από εμένα, ό,τι θέλει ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, εγώ θα το κάνω. Οπότε, η ηγεσία έρχεται με το χρόνο. Με τον χρόνο είμαι ένας από τους παίκτες που θέλουν να βγουν μπροστά».

Tags: