Σε ρυθμό... Αμαρουσίου η ΑΕΚ και με στόχο την τελευταία εντός έδρας νίκη για το 2023

ΑΕΚ - Ζοάν Πλάθα

Σε ρυθμό... Αμαρουσίου η ΑΕΚ και με στόχο την τελευταία εντός έδρας νίκη για το 2023

Χρήστος Τσάλτας 18:30 - 08.12.2023

Αντίστροφα μετράει η ΑΕΚ για την τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση του 2023, κόντρα στο Μαρούσι, με τον Ζοάν Πλάθα και τους παίκτες του να έχουν σαν στόχο να διατηρήσουν το καλό μομέντουμ των τελευταίων ημερών.

Μετά την εμφατική και άνετη νίκη απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι, με το επιβλητικό 110-79 η ΑΕΚ Betsson θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, κόντρα στο Μαρούσι. Η Ένωση θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στην Stoiximan Basket League και να ανέβει ακόμα περισσότερο, όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι.

Ο Ζοάν Πλάθα και οι παίκτες του προπονήθηκαν σε κανονικό ρυθμό, με τον έμπειρο κόουτς να προσπαθεί να κρατήσει άπαντες σε εγρήγορση ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο άλλωστε αναγνωρίζουν το πόσο επικίνδυνος αντίπαλος είναι η ομάδα των βορείων προαστίων και θέλουν να την αντιμετωπίσουν με τον δέοντα σεβασμό στο κλειστό των Λιοσίων.

Η προετοιμασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου, με shootaround σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, κάτι που συνηθίζει να κάνει ο Πλάθα, για να κρατάει τους παίκτες του σε αγωνιστικό ρυθμό σταθερά. Μετά το shootaround μάλιστα θα ξεκαθαρίσει και ποιος θα είναι ο ξένος παίκτης που θα μείνει εκτός για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής.

Συν τοις άλλοις, στην Ένωση περιμένουν ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της ομάδας σε ακόμα ένα παιχνίδι, το οποίο θα είναι το τελευταίο εντός έδρας για το 2023.

Τσεπέλης: «Να βρεθούμε στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας»

Ο Βαγγέλης Τσεπέλης μίλησε για την αναμέτρηση κόντρα στο Μαρούσι και τόνισε πως η ΑΕΚ θέλει να κλείσει τον πρώτο γύρο με 2Χ2 για να έχει σίγουρη θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο συνεργάτης του Ζοάν Πλάθα στον κιτρινόμαυρο πάγκο είπε: «Στην αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει κάποιους στόχους. Στην Ευρώπη περάσαμε απευθείας στη φάση των «16» του BCL, μετά και την τελευταία νίκη μας επί της Ντιναμό Σάσαρι, και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, με νίκες ειδικά στον πρώτο γύρο, για να κλείσουμε θέση σε ακόμη ένα στόχο μας, το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κόντρα στο Μαρούσι θα χρειαστεί να παλέψουμε, για να βγούμε νικητές. Πρόκειται για μία ομάδα, με έμπειρες μονάδες, όπως είναι για παράδειγμα ο Χάρης Γιαννόπουλος, ένας αθλητής, που βασίζεται στο επιθετικό «transition». Πρέπει να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, έτσι ώστε να βάλουμε τα θεμέλια της νίκης. Σ’ αυτή την προσπάθεια, θέλουμε σύμμαχο τον κόσμο μας, στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση του 2023».