«Στροφή» στο Μαρούσι για την ΑΕΚ μετά την 100άρα στην Ντινάμο Σάσαρι

ΑΕΚ

«Στροφή» στο Μαρούσι για την ΑΕΚ μετά την 100άρα στην Ντινάμο Σάσαρι

Χρήστος Τσάλτας 20:32 - 07.12.2023

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της το εμφατικό 110-79 απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι και εστιάζει την προσοχή της στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Μαρούσι, για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Επιστροφή στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις για την ΑΕΚ Betsson, που το Σάββατο υποδέχεται το Μαρούσι, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για το 2023. Ένα παιχνίδι που έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την καλύτερη φετινή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» στη σεζόν.

Η Ένωση διέλυσε την Ντινάμο Σάσαρι, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου στο BCL και πλέον στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου υπάρχει η... εκκρεμότητα με τη θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι, το Σάββατο και σε περίπτωση που το Λαύριο ηττηθεί από τον Απόλλωνα, στην Πάτρα, τότε θα κλειδώσει θέση για την οκτάδα του θεσμού.

Ο Ζοάν Πλάθα και οι παίκτες του βρέθηκαν στο κλειστό των Λιοσίων την Πέμπτη, μετά το ρεπό που έδωσε ο Ισπανός κόουτς στους παίκτες του την Τετάρτη, ως «επιβράβευση» για την εμφάνιση κόντρα στους Ιταλούς. Από τη στιγμή άλλωστε που επετεύχθη ο στόχος της πρώτης θέσης στον όμιλο, που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στους 16 του BCL άπαντες κοιτάζουν τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο Πλάθα περιμένει οι παίκτες του να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους για το 2023.