Ο Φλιώνης χάνει το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη

Δημήτρης Φλιώνης

Ο Φλιώνης χάνει το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη

Χρήστος Τσάλτας 14:35 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 10.02.2024

Με μια σημαντική απουσία αναμένεται να ταξιδέψει στην Κρήτη η ΑΕΚ, καθώς ο Δημήτρης Φλιώνης ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση και θα χάσει τον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό AKTOR (15/02, 18:00).

Οι μέρες περνούν και το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πλησιάζει. Σε αυτό μετέχει και η ΑΕΚ, που έχει όμως την πιο δύσκολη αποστολή από κάθε άλλη ομάδα, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR στον προημιτελικό του θεσμού. Μάλιστα αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο μεγάλο ραντεβού της Κρήτης, με την ομάδα που θα επικρατήσει να αντιμετωπίζει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα (15/02).

Η Ένωση έχει μπροστά της ένα παιχνίδι με το «τριφύλλι» για το πρωτάθλημα, την ερχόμενη Δευτέρα (12/02), την ίδια στιγμή που μετράει απουσίες. Στο παιχνίδι της Stoximan Basket League δεν θα αγωνιστούν οι Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Δημήτρης Φλιώνης, λόγω τραυματισμών. Κι αν ο πρώτος, για τον οποίο το Sportal έχει αναφέρει πως θα βρίσκεται στην Κρήτη για το μεγάλο ραντεβού του Κυπέλλου, θα ταξιδέψει με την ομάδα στο Ηράκλειο, μιας και η κατάστασή του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, δεν ισχύει το ίδιο και για τον αρχηγό της Ένωσης.

Ο Δημήτρης Φλιώνης δεν έχει μπει ακόμα σε ομαδικό πρόγραμμα, έπειτα από την απουσία του από τους αγώνες της ομάδας. Μετά τις 7 Ιανουαρίου και το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, στα Λιόσια, ο διεθνής γκαρντ προπονείται ατομικά, όμως οι πόνοι στη μέση δεν έχουν υποχωρήσει. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε ο Ηλίας Ζούρος να μην τον υπολογίζει για το Final 8 του Κυπέλλου.

Με τον αρχηγό της εκτός δράσης η ΑΕΚ έχει μείνει στη θέση του πλέι μέικερ με τους Ζώη Καράμπελα, Μπράντον Νάιτ, που δεν είναι καθαρός πλέι μέικερ, όπως και ο Τσέισον Ραντλ που μπορεί να παίξει κατά συνθήκη τη θέση. Ο Λάνγκστον Χολ στο παιχνίδι με την Μούρθια έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στις δύο πλευρές του παρκέ, ωστόσο βρίσκεται εκτός λίστας ελληνικού πρωταθλήματος. Η σκέψη που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες ήταν να πάρει τη θέση του Τζόρνταν Μόργκαν στο ελληνικό ρόστερ, όμως κίνηση αλλαγής δεν έγινε, με τους ανθρώπους της Ένωσης να «ζυγίζουν» όλα τα ενδεχόμενα πριν κάνουν την τελευταία αλλαγή που δικαιούνται.