Ηγέτης παντός καιρού: Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο πολύτιμος είναι στην ΑΕΚ Betsson

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ηγέτης παντός καιρού: Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο πολύτιμος είναι στην ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 20:27 - 21.04.2024

Παρ' ότι οι βασικοί στόχοι της ΑΕΚ Betsson έχουν χαθεί, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι κάθε στιγμή, χαρίζοντας ακόμα μια εμφάνιση 5 αστέρων.

Το πόσο σημαντικός είναι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας τη φετινή σεζόν για την ΑΕΚ Betsson φαίνεται κάθε στιγμή. Τόσο όταν βρίσκεται στο παρκέ, όσο και όταν δεν πατάει σε αυτό. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η σημασία της παρουσίας του πολύπειρου Λιθουανού φόργουορντ κάνει... θόρυβο για τη φετινή Ένωση.

Η σεζόν είχε πολλές δυσκολίες και ακόμα περισσότερα σκαμπανεβάσματα. Στο φινάλε αυτής όμως οι παίκτες του Ηλία Ζούρου προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, με δύο νίκες απόλυτα πειστικές που βγάζουν τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία του γκρουπ σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμα πιο υψηλός, σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής στο κλειστό των Λιοσίων. Η έλευση του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ ήρθε να δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη. Η ΑΕΚ Betsson όμως ήταν ανώτερη και πήρε τη νίκη, έχοντας σε τρομακτική κατάσταση τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο «Κούζμι» έκανε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του σε όλη τη σεζόν. Αυτό γιατί έμεινε στο παρκέ για 33:46 μετρώντας 31 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα, έχοντας παράλληλα και 11/21 σουτ σε μια πληθωρική εμφάνιση, που επισκίασε σε μεγάλο βαθμό και την παρουσία του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, ο οποίος έκανε την τρίτη εμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες όλης της σεζόν. η ΑΕΚ Betsson στο πρόσωπο του Κουζμίνσκας έχει βρει έναν παίκτη που είναι (υπερ)πολυτέλεια και μπορεί στην ικανότητά του να «χτίσει» την ομάδα της επόμενης μέρας, έχοντας πιο γερές βάσεις.