AEK: Οι επαφές με τον Μαρτίνεθ, η λίστα και το «καυτό» 15ήμερο

Πέδρο Μαρτίνεθ

AEK: Οι επαφές με τον Μαρτίνεθ, η λίστα και το «καυτό» 15ήμερο

Χρήστος Τσάλτας 13:35 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 18.05.2023

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έχουν ήδη σηκώσει μανίκια, με το θέμα προπονητή να βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα. Το σημείο που βρίσκεται η υπόθεση Μαρτίνεθ, οι προπονητές που είναι στο κάδρο και οι κινήσεις των επόμενων ημερών.

Το διαζύγιο με τον Ηλία Καντζούρη βγήκε τις προηγούμενες μέρες και πλέον η ΑΕΚ θα αναζητήσει τον άνθρωπο που θα την καθοδηγήσει την ερχόμενη σεζόν. Μια σεζόν ιστορική και με συμβολισμούς, καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Αυτή η συνθήκη οδηγεί την Ένωση στο να πάρει αποφάσεις που θα φέρουν ένα ρόστερ υψηλού επιπέδου.

Εν αρχή ην το θέμα του προπονητή. Τις τελευταίες ώρες βγήκε στην επιφάνεια το όνομα του Πέδρο Μαρτίνεθ. Ο 61χρονος προπονητής έχει μακρά πορεία στους πάγκους, είναι ένας κόουτς με προσωπικότητα και έχει πολλά από τα στοιχεία που ψάχνει η ΑΕΚ για τον άνθρωπο που θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου της.

Γιάνκοβιτς στο Sportal: «Πέρασα δοκιμασίες που με βελτίωσαν, είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:10 - 17.05.2023

Γιάνκοβιτς στο Sportal: «Πέρασα δοκιμασίες που με βελτίωσαν, είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μιλάει στο Sportal για την έντονη σεζόν που βίωσε, εξηγεί ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά εντός και εκτός παρκέ για τον ίδιο και ξεκαθαρίζει πως τώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Ανάμεσα στην Ένωση και τον Ισπανό προπονητή έχουν γίνει επαφές τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει σημείο επαφής στην παρούσα φάση, σε τέτοιο βαθμό ώστε να προχωρήσει κάτι άμεσα με την περίπτωσή του. Ο Μαρτίνεθ είναι ένας προπονητής με συγκεκριμένο προφίλ, ενώ σε όλη την καριέρα του δεν έχει κάνει το βήμα για να βγει εκτός Ισπανίας. Κάτι που σε αυτή τη φάση παίζει τον ρόλο του.

Από εκεί και πέρα στο κάδρο υπάρχουν τα ονόματα των Ζοάν Πλάθα και Λουίς Κασιμίρο, από την ισπανική αγορά, χωρίς ωστόσο να έχει προκριθεί καμία περίπτωση. Άλλωστε στα γραφεία της Ένωσης έρχονται προτάσεις για προπονητές από το εξωτερικό, την ίδια ώρα που από την Ελλάδα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες, με την περίπτωση του Γιάννη Καστρίτη να παραμένει σταθερά στη λίστα.

ΑΕΚ: Τα αίτια του διαζυγίου με Καντζούρη και οι σκέψεις για τον επόμενο προπονητή
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:11 - 11.05.2023

ΑΕΚ: Τα αίτια του διαζυγίου με Καντζούρη και οι σκέψεις για τον επόμενο προπονητή

Η ΑΕΚ αποφάσισε να πάει σε χωριστούς δρόμους με τον Ηλία Καντζούρη, έπειτα από μια σεζόν που ο Έλληνας προπονητής «έχτισε» την ομάδα, με τους κιτρινόμαυρους να θέτουν επί τάπητος το θέμα της επόμενης μέρας.

Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να τελειώσει το θέμα του προπονητή στις επόμενες 15 ημέρες. Το ιδανικό θα ήταν να μπει το καλοκαίρι και η ΑΕΚ να έχει ήδη προπονητή, προκειμένου να καταστρωθεί το πλάνο για το ρόστερ της νέας σεζόν. Γεγονός που σημαίνει πως όποια απόφαση για ανανεώσεις και μεταγραφές παικτών θα παρθεί από τον νέο προπονητή της ΑΕΚ το προσεχές διάστημα.

Σε αυτή τη φάση στην ΑΕΚ θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για προποητή από την ξένη αγορά, που θα έχει την προσωπικότητα και το βιογραφικό να υποστηρίξει το πλάνο της νέας σεζόν και για το λόγο αυτό κάθε απόφαση θα «ζυγιστεί» πολύ καλά.

Tags: