Σε μια σεζόν μεγάλων προκλήσεων η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον κόσμο της

Ο κόσμος της ΑΕΚ στο κλειστό των Λιοσίων

Σε μια σεζόν μεγάλων προκλήσεων η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον κόσμο της

Χρήστος Τσάλτας 16:59 - 22.09.2023

Η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ΑΕΚ βρίσκεται προ των πυλών και σε αυτή την προσπάθεια ο Ζοάν Πλάθα και οι παίκτες του περιμένουν τον κόσμο ώστε να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πώς; Με αγορές εισιτηρίων διαρκείας.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ έντονο από κάθε άποψη για την ΑΕΚ. Η Ένωση μπαίνει σε μια ιστορική σεζόν, καθώς θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και στην ΚΑΕ σήκωσαν από νωρίς μανίκια, προκειμένου η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος να διαφέρει από τις προηγούμενες σε όλα τα επίπεδα.

Από το νέο σήμα, που είναι ιδιαίτερο και αποτυπώνει ανάγλυφα την ιστορία μιας αιωνιότητας του συλλόγου, ως τις κινήσεις της διοίκησης Αγγελόπουλου, που δημιούργησαν το πιο γεμάτο και ανταγωνιστικό ρόστερ των τελευταίων ετών. Με την παρουσία ενός προπονητή εγνωσμένης αξίας και εκ των κορυφαίων στον τομέα του τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη. Με παίκτες που διαθέτουν τεράστια εμπειρία στο ΝΒΑ, αλλά και στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, γεγονός που δείχνει πως ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά και ουδείς συμβιβάζεται με την αποτυχία.

Την ίδια ώρα όμως για την ΑΕΚ είνα εξόχως σημαντικό να έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Ιδίως τη σεζόν που έρχεται η ανάγκη στήριξης είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλη φορά, γεγονός που αποτυπώνεται στην απόφαση του BCL.

Το κλειστό των Λιοσίων θα ανοίγει μόνο στο 20% του και μόνο για κατόχους διαρκείας, έπειτα από την έφεση που κατέθεσε η Ένωση και την κέρδισε στο CAS. Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια; Πως μόνο με την αγορά καρτών διαρκείας ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την ομάδα στο BCL της νέας σεζόν. Εκεί όπου ήδη τα πρώτα άτυπα power rankings τοποθετούν την ομάδα του Ζοάν Πλάθα ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αν και η κουβέντα αυτή είναι κάτι παραπάνω από πρώιμη στην παρούσα φάση.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον κόσμο της και φέτος τα εισιτήρια διαρκείας έχουν πιο μεγάλη αξία από κάθε άλλη σεζόν. Στην Ένωση άλλωστε περιμένουν οι φίλοι της ομάδας να γίνουν ξανά ο έκτος παίκτης, σε μια σεζόν που ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά, οι απαιτήσεις μπορούν να τρυπήσουν κάθε ταβάνι και το ρόστερ μοιάζει πιο γεμάτο και ικανό από κάθε άλλη σεζόν.

Με αυτά τα στοιχεία και με τις μέρες να περνούν, καθώς πλησιάζουμε σταδιακά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που αναμένεται να είναι στις 7 Οκτωβρίου κόντρα στο Λαύριο, στην πρεμιέρα της Basket League, η ΑΕΚ περιμένει να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στα διαρκείας της νέας σεζόν, προκειμένου να έχει τον... έκτο παίκτη της και φέτος στο πλευρό της.