Η ΑΕΚ, τα φιλικά στη Θεσσαλονίκη και η ταχύτητα που ανεβαίνει πριν από τα επίσημα

Ζοάν Πλάθα

Η ΑΕΚ, τα φιλικά στη Θεσσαλονίκη και η ταχύτητα που ανεβαίνει πριν από τα επίσημα

Χρήστος Τσάλτας 15:52 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 21.09.2023

Τα φιλικά της Θεσσαλονίκης, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Καρδίτσα αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία στον Ζοάν Πλάθα για συμπεράσματα, με την ΑΕΚ να ανεβάζει την ένταση των προπονήσεων.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της ΑΕΚ, λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της. Αυτή αναμένεται να γίνει κατά τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 7-8 του μήνα, όταν και θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Basket League.

Ο Ζοάν Πλάθα θέλει να δει τους παίκτες του να παρουσιάζονται έτοιμοι στο 100% στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αφήνοντας πίσω την προετοιμασία και τα φιλικά,. Μέχρι τότε όμως υπάρχουν δύο «γεμάτες» εβδομάδες με προποονήσεις, αλλά και 3 προγραμματισμένα φιλικά.

Την Παρασκευή η Ένωση θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη, καθώς θα λάβει μέρος στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια», όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (23/09) και την Καρδίτσα (24/09) στο PAOK Sports Arena. Και τα δύο παιχνίδια θα είναι ευκαιρία για τον Πλάθα να βγάλει συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του. Άλλωστε τόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όσο και αυτή της Θεσσαλίας θα βρεθούν απέναντι από την Ένωση στο φετινό πρωτάθλημα, άρα ο Πλάθα θα έχει μια καλή τάξη μεγέθους για το επίπεδο ετοιμότητας σε αυτή τη φάση της σεζόν.

Το ευχάριστο για τον Ισπανό προπονητή είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, πέραν του Μανώλη Χατζηδάκη, που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμά του για να καλύψει το χαμένο έδαφος έπειτα από τον τραυματισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Στα φιλικά της Θεσσαλονίκης ο Ισπανός κόουτς θέλει να δει την δουλειά των προπονήσεων να βγαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο στο παρκέ και για το λόγο αυτό τις τελευταίες μέρες ανέβηκε ακόμα περισσότερο ο ρυθμός και η ένταση εντός των τειχών, με τον έμπειρο προπονητή να θέλει από τους παίκτες του να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Τα φιλικά προετοιμασίας θα ολοκληρωθούν με μία ακόμα αναμέτρηση στην Αθήνα, το επόμενο Σάββατο (01/10) κόντρα στο Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Tags: