Ο Πλάθα παρουσιάζεται και δίνει το σύνθημα για την ΑΕΚ της νέας σεζόν

Ζοάν Πλάθα

i

@AEKBC

Ο Πλάθα παρουσιάζεται και δίνει το σύνθημα για την ΑΕΚ της νέας σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 11:22 - 27.06.2023

Ημέρα... Ζοάν Πλάθα είναι η 27η Ιουνίου, καθώς η Ένωση θα παρουσιάσει τον Ισπανό κόουτς το απόγευμα, με τον έμπειρο προπονητή να αναλύει τις σκέψεις του γύρω από την ομάδα της νέας σεζόν, ενώ θα θέσει τους στόχους από αγωνιστικής πλευράς.

Η άφιξη στην Αθήνα δρομολόγησε εξελίξεις. Ο Ζοάν Πλάθα είναι το κεντρικό πρόσωπο των ημερών για την ΑΕΚ, καθώς έφτασε στην χώρα μας και σε λίγες ώρες η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ αναμένεται να τον παρουσιάσει, κάνοντας... τζάμπολ επί της ουσίαςστην επόμενη μέρα της ομάδας.

Με την έλευση ενός προπονητή με το βεληνεκές του Πλάθα, που έχει κατακτήσει τίτλους, έχει καθοδηγήσει ομάδες του υψηλότερου επιπέδου και έχει δημιουργήσει γκρουπ νικητών, ο ξεκάθαρος στόχος της ΑΕΚ είναι να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, κάνοντας παράλληλα βήματα μπροστά συγκριτικά με την τελευταία διετία.

Ο ΠΛάθα γνωρίζει καλά τι εστί ΑΕΚ, είχε συνομιλίες με τους ιθύνοντες την ομάδα όλο αυτό το διάστημα, ενώ και πριν από την παρουσίασή του, αναμένεται να έχει συνάντηση με συνεργάτες του στην ΚΑΕ, θέτοντας επί τάπητος θέματα που αφορούν την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας και όχι μόνο.

Σε μια σεζόν που αναμένεται ιστορική, καθώς θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, η ΑΕΚ θέλει να δημιουργήσει ομάδα-διεκδικήτρια, δίνοντας τα κλειδιά στον Ισπανό κόουτς. Εκείνος, έπειτα από μια ημέρα ξεκούρασης, όπως ήταν η Δευτέρα (26/06), πλέον σηκώνει μανίκια και με την συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση ουσιαστικά θα αναλύσει τις πρώτες σκέψεις του για την ομάδα της σεζόν 2023-24.

Η Ένωση έχει ήδη κάνει σημαντική δουλειά στον τομέα του ελληνικού κορμού, με τον Ισπανό κόουτς να έχει πλήρη γνώση για τις κινήσεις που έγιναν πριν αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Οι επιλογές των ξένων παικτών θα είναι δικές του στο 100% και σκοπός είναι να ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία του ιδίου, αλλά και της ομάδας.

Αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν επτά κινήσεις στις θέσεις των ξένων, δίνοντας έμφαση σε παίκτες που έχουν επιθετικό ταλέντο και μπορούν να «κουβαλήσουν» την ομάδα στο μπροστά μέρος του παρκέ. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, μάλιστα θέλουν να γίνουν κινήσεις για παίκτες που παίζουν σε πάνω από μία θέσεις, γεγονός που θα φέρει ευελιξία στην ομάδα και θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή την ερχόμενη σεζόν.