Εβδομάδα... Πλάθα στην ΑΕΚ, «τρέχει» ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Χουάν Πλάθα

Εβδομάδα... Πλάθα στην ΑΕΚ, «τρέχει» ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Χρήστος Τσάλτας 11:20 - 25.06.2023

Στους ρυθμούς του Χουάν Πλάθα κινούνται άπαντες στην ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της Ένωσης να περιμένουν την άφιξη του Ισπανού προπονητή τις επόμενες ώρες.

Το πρόσωπο των ημερών στο στρατόπεδο της ΑΕΚ είναι ο Χουάν Πλάθα. Ο Ισπανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, σε μια σεζόν ιδιαίτερη, καθώς πλέον θα συμπληρωθούν φέτος 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ήθελαν την καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή για την άκρη του πάγκου.

Αυτή βρέθηκε στο πρόσωπο του Ισπανού κόουτς, που θα φέρει τη φετινή σεζόν το ισπανικό μοντέλο παιχνιδιού στην ομάδα. Κάτι που αναμένεται να καταστήσει σαφές στην συνέντευξη Τύπου-παρουσίασή του από την ΚΑΕ ΑΕΚ την Τρίτη (27/06, 17:00).

Ζοάν Πλάθα ©Intime

Για το λόγο αυτό ο Πλάθα αναμένεται να έρθει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, αφενός για να μπει στο κλίμα της νέας τουο μάδας, αφετέρου για να θέσει επί τάπητος σημαντικά θέματα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Ο ελληνικός κορμός της Ένωσης βρίσκεται στο τελικό στάδιό του, καθώς η ΑΕΚ έχει ήδη 4 παίκτες ενόψει της νέας σεζόν (Φλιώνης, Καράμπελας, Χατζηδάκης, Νετζήπογλου), ενώ σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν και δύο ακόμα παίκτες, ένας γκαρντ και ένας παίκτης που αγωνίζεται στο 4 και μπορεί να παίξει υπό προϋποθέσεις στο 5.

Με δεδομένο πως οι περιπτώσεις των Ελλήνων παικτών είναι συγκεκριμένες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών, στην ΑΕΚ ρίχνουν το βάρος στο μεταγραφικό σχεδιασμό των ξένων, όπου αναμένεται να γίνουν κινήσεις για επτά παίκτες, αρκετοί εκ των οποίων θα παίζουν σε παραπάνω από μία θέσεις, ώστε το ρόστερ να έχει ευελιξία και ο Πλάθα να μπορεί να μοιράσει την τράπουλα όσο καλύτερα γίνεται.

Κάθε ξένος παίκτης που θα αποκτηθεί θα είναι εισήγηση του Ισπανού κόουτς, κάτι που σημαίνει πως τις επόμενες μέρες, με την άφιξη και του Ίβηρα προπονητή, το πλάνο θα «τρέξει για τα καλά, με την Ένωση να... ανεβάζει στροφές.