AEK με πλάνο... επιθετικό τη νέα σεζόν

Χουάν Πλάθα

i

Χουάν Πλάθα / © Intime

AEK με πλάνο... επιθετικό τη νέα σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 15:58 - 25.06.2023

Η άφιξη του Χουάν Πλάθα στην Ελλάδα αναμένεται να φέρει εξελίξεις στον τομέα των μεταγραφών, με την Ένωση να θέλει να αναβαθμίσει το ρόστερ της στις θέσεις των ξένων.

Στον αστερισμό του Χουάν Πλάθα κινείται η ΑΕΚ, που αναμένεται να υποδεχτεί τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την παρουσίαση του 60χρονου προπονητή επί της ουσίας θα δοθούν οι πρώτες απαντήσεις για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει τη νέα σεζόν, αλλά και για το πλάνο που έχει ώστε να αναβαθμίσει το ρόστερ.

Η ΑΕΚ με την κίνηση πρόσληψης του Πλάθα θέτει ψηλά τον πήχη, φιλοδοξώντας να κάνει βήμα παραπάνω σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέμεινε τόσο στην περίπτωση Πλάθα, την κύκλωσε για τα καλά και την έθεσε σε κατάσταση προτεραιότητας από την πρώτη στιγμή.

Με την άφιξη του Ισπανού κόουτς αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα που σχετίζονται με τον κορμό των ξένων. Όσον αφορά τους παίκτες από την ξένη αγορά θα γίνουν επτά κινήσεις, με τους ανθρώπους της ομάδας, σε συνεννόηση με τον Πλάθα να δίνουν έμφαση στην επίθεση.

Σκοπός της Ένωσης είναι να αποκτήσουν παίκτες με επιθετικό ταλέντο, που θα παίζουν σε γρήγορο ρυθμό και θα ανταποκρίνονται στο ισπανικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η Ένωση με την παρουσία του Πλάθα στην άκρη του πάγκου. Πέραν του επιθετικού ταλέντου άλλωστε στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο θέλουν να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ευελικία στο ρόστερ και για το λόγο αυτό η πλειοψηφία των παικτών από την ξένη αγορά θα είναι πολυθεσίτες, που θα μπορούν να εναλλάσσονται στην πεντάδα, αλλά και να παίζουν μαζί.

Την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ βασίστηκε πολύ στους ξένους παίκτες της, ωστόσο το γεγονός πως ο Τιμ Φρέιζερ παρουσίασε κατακόρυφη πτώση από τον Νοέμβριο και μετά, σε συνδυασμό με τα πολλά σκαμπανεβάσματα του Κάμερον ΜακΓκριφ΄εφεραν αλλαγές. Στην Ένωση θέλουν να μετριάσουν όσο το δυνατόν γίνεται το ενδεχόμενο αλλαγών τη νέα σεζόν και για το λόγο αυτό κάθε επιλογή θα είναι μελετημένη και έπειτα από ενδελεχές αναζήτηση σε όλα τα επίπεδα.