Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 15:24 - 26.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 26.12.2023

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας θα μείνει για τις επόμενες εβδομάδες εκτός δράσης, με κάταγμα και θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Δεν είναι μόνο η εικόνα των τελευταίων αγώνων της ΑΕΚ που έχει φέρει προβληματισμό εντός της ομάδας, ήρθε και ο τραυματισμός του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, για να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ο Λιθουανός άσος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με το Περιστέρι και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν μετά τα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Ο «Κουζ» υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο, το οποίο θα τον κρατήσει για τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες εκτός δράσης. Για περίπου 2 μήνες, λοιπόν, η Ένωση καλείται να πορευτεί χωρίς τον πιο σταθερό και συνεπή της παίκτη, σε μια κατάσταση που αλλάζει άρδην το πλάνο του Ζοάν Πλάθα, ο οποίος πόνταρε πολλά στον Λιθουανό φόργουορντ.

Με το πέρας του αγώνα στο Περιστέρι ο Κουζμίνσκας πήγε στην Λιθουανία, οικογενειακώς, για να περάσει τις μέρες των εορτών, αλλά και για να δει τον προσωπικό γιατρό του, ώστε να πάρει και μια δεύτερη γνώμη για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Παρ' όλα αυτά θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα και να μπορέσει να επιστρέψει στη δράση το συντομότερο δυνατό. Μια πιο συντηρητική αγωγή θα πήγαινε την αποκατάσταση του τραυματισμού πιο πίσω, χρονικά και έτσι κρίθηκε σκόπιμο ο Κουζμίνσκας να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Στη θέση του η ΑΕΚ δεν θα πάρει παίκτη, αλλά θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό εκ των έσω, με τον έμπειρο άσο να χάνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- όλο τον πρώτο γύρο της φάσης των 16 του BCL (3 αγώνες), ενω θα κάνει αγώνα δρόμου για να βρίσκεται στη σύνθεση της ομάδας για το Final 8 του Κυπέλλου στην Κρήτη, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.