Πετάει αλλά δύσκολα με Πανιώνιο ο Στρέλνιεκς
i

Γιάνις Στρέλνιεκς / © Intime

Πετάει αλλά δύσκολα με Πανιώνιο ο Στρέλνιεκς

Πάρης Τσελεπίδης • 16:29 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς προφυλάχθηκε από τον Ηλία Καντζούρη στο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Λαύριο για την Basket League ωστόσο όλα δείχνουνε πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ θα αναχωρήσει πρώτη για το Ηράκλειο της Κρήτης εν όψει του Final 8 του Κυπέλλου ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουνε για τον Ηλία Καντζούρη. Ο τεχνικός της «Ένωσης» δύσκολα θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του τον Αλεξάντερ Μάντσεν και μέρα με την ημέρα θα περιμένει τον Γιάνις Στρέλνιεκς.

Οι δύο παίκτες αποτελούνε και τους δύο βασικούς «πονοκεφάλους» για τον Καντζούρη. Ο διεθνής Φιλανδός φόργουορντ εδώ και σχεδόν έναν μήνα βρίσκεται εκτός λόγω των ενοχλήσεών του στη μέση του ενώ ο διεθνής Λετονός γκαρντ ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο.

Ο Μάντσεν είχε ως στόχο όλο αυτό το διάστημα να προλάβει να είναι παρών στο Ηράκλειο. Για αυτό και ο Καντζούρης και από ψυχολογικής πλευράς τον είχε συμπεριλάβει στο παιχνίδι της περασμένης Τρίτης (7/2) με την Λιμόζ για την 3η αγωνιστική των ομίλων στους 16 του Basketball Champions League. Παρόλα αυτά όμως το Σάββατο (11/2) και πάλι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ήταν απών στην ήττα από το Λαύριο.

Απών όμως ήταν και ο Στρέλνιεκς. Ο Καντζούρης επέλεξε να προφυλάξει διεθνή Λετονό γκαρντ στερούμενος μία ακόμη λύση στην περιφέρεια. Και μάλιστα ενός έμπειρου γκαρντ κυρίως για την επίθεση και μάλιστα έξω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Τη στιγμή αυτή εκτός του Μάντσεν και η συμμετοχή του Στρέλνιεκς στον προημιτελικό της Πέμπτης (16/2, 15:45) - μεθαύριο δηλαδή - κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί. Ή πιο απλά να συμπεριληφθεί στην αποστολή, να βρίσκεται στον πάγκο και μόνο αν χρειαστεί να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στην περίπτωση που δεν αγωνιστεί που είναι και ο στόχος ο Στρέλνιεκς θα κερδίσει δύο ακόμη μέρες στον δρόμο προς ημιτελικό. Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στο Περιστέρι bwin και τον ΠΑΟΚ.