Η δύσκολη εβδομάδα της AEK Betsson: Όσα έγιναν τις μέρες που δεν υπήρχαν ομαδικές προπονήσεις

Η δύσκολη εβδομάδα της AEK Betsson: Όσα έγιναν τις μέρες που δεν υπήρχαν ομαδικές προπονήσεις

Χρήστος Τσάλτας 12:37 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 21.05.2024

Η ΑΕΚ Betsson έβγαλε φρεσκάδα στο παιχνίδι της για πρώτη φορά μέσα στο 2024 και το Sportal παρουσιάζει όσα έκαναν οι παίκτες του Ηλία Ζούρου στο διάστημα της αποχής, με την καθοριστική συμβολή του γυμναστή της ομάδας, Στράτου Τσαμπή.

Στο παιχνίδι της Κυριακής, απέναντι στο Λαύριο δεν ήταν -μόνο- η νίκη αυτό που κράτησαν άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Διότι η εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες της AEK Betsson δεν θύμιζε σε τίποτα το προηγούμενο διάστημα. Μια ομάδα μεταμορφωμένη, σαφώς βελτιωμένη και με ξεκάθαρη κατεύθυνση στο παιχνίδι της.

Αυτά τα τρία στοιχεία δεν τα έδειξε η Ένωση στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών και αυτός ήταν ο λόγος που η σεζόν πήρε τόσο άσχημη τροπή. Διότι οι αρχικές βλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, μιας και οι στόχοι χάθηκαν από νωρίς, κάνοντας την τροπή της σεζόν άκρως καταστροφική καθώς περνούσε ο καιρός.

Έπρεπε να «διαλυθεί» το σύμπαν για να κάνει η ΑΕΚ Betsson την καλύτερη φετινή εμφάνισή της

Έπρεπε να «διαλυθεί» το σύμπαν για να κάνει η ΑΕΚ Betsson την καλύτερη φετινή εμφάνισή της

Το παιχνίδι με το Λαύριο ήταν ειδικών συνθηκών, όμως το μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνισή της και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Απέναντι στο Λαύριο η Ένωση είχε μια αποστολή, να φτάσει στη νίκη, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Βλέπετε η αποχή των παικτών από τις ομαδικές προπονήσεις για τέσσερις ολόκληρες μέρες πήγε πίσω την προετοιμασία, τόσο στο τακτικό κομμάτι, όσο και στην αγωνιστική ετοιμότητα του γκρουπ.

Το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Κώστα Μέξα «βαφτίστηκε» ως ειδικών συνθηκών γιατί κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει. Αυτό όμως που βρίσκονταν σε διαρκή επαφή με τους παίκτες γνώριζαν τι να περιμένουν, με πρώτο τον γυμναστή της ομάδας, Στράτο Τσαμπή.

Στο διάστημα που δεν πραγματοποιούνταν ομαδικές προπονήσεις, κάποιοι παίκτες είτε βρίσκονταν στα Λιόσια για ατομικό πρόγραμμα, είτε -κυρίως- περνούσαν αρκετές ώρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η περιοχή δεν είναι τυχαία, καθώς πρόσφατα ο Τσαμπής άνοιξε το δικό του γυμναστήριο, ονόματι Motus Human Performance και σε αυτόν τον χώρο οι παίκτες της ΑΕΚ Betsson πέρασαν αρκετές ώρες.

Ουσιαστικά εκεί έγινε μια άτυπη προετοιμασία, με τον Έλληνα γυμναστή να δημιουργεί ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την ετοιμότητα των παικτών του Ζούρου ενόψει Κυριακής. Κάθε session που έγινε στον χώρο είχε ως γνώμονα αφενός την διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης των παικτών, αφετέρου την προετοιμασία τους, σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, για το παιχνίδι της Κυριακής.

Οι προπονήσεις και τις τέσσερις μέρες ήταν στενευμένες ενόψει του αγώνα της 3ης αγωνιστικής των playouts. Αυτές σχετίζονταν με μυϊκή ενδυνάμωση, ευκινησία και φυσική κατάσταση, με τους δύο τελευταίους άξονες με τις ανάσες τους, ώστε να είναι στο σωστό επίπεδο για το παιχνίδι.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση και στην ισορροπία, σε γόνατα, αστραγάλους και γοφούς, για να μην υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών όταν πατήσουν στο παρκέ. Το πλάνο του γυμναστή της ΑΕΚ Betsson ήταν να κρατήσει υγιείς και δυνατούς τους παίκτες στο δύσκολο διάστημα της αποχής, αλλά και να έχουν τις σωστές ανάσες.

Στο συγκεκριμένο μέρος βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι παίκτες της Ένωσης, με τους Τζόρνταν ΜακΡέι, Λάνγκστον Χολ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, μεταξύ άλλων, να περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να μην χάσουν τον αγωνιστικό ρυθμό τους.

Αυτό βγήκε και στην πράξη, με την Ένωση να κάνει την καλύτερη εμφάνισή της στο 2024 και στα 40 λεπτά του αγώνα. Κάτι που για πολλούς ίσως να αποτέλεσε έκπληξη, αλλά στην πράξη δεν ήταν έπειτα από την αλληλουχία καταστάσεων που είχε προηγηθεί.