Έπρεπε να «διαλυθεί» το σύμπαν για να κάνει η ΑΕΚ Betsson την καλύτερη φετινή εμφάνισή της

Έπρεπε να «διαλυθεί» το σύμπαν για να κάνει η ΑΕΚ Betsson την καλύτερη φετινή εμφάνισή της

Χρήστος Τσάλτας 10:30 - 15.04.2024

Το παιχνίδι με το Λαύριο ήταν ειδικών συνθηκών, όμως το μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνισή της και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Πηγαίνοντας στο κλειστό των Λιοσίων για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των playouts κόντρα στο Λαύριο, όσοι είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, ουδείς ήξερε τι να περιμένει από την ΑΕΚ Betsson. Όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με την αποχή των παικτών από τις ομαδικές προπονήσεις και την επιστροφή στη δράση μόλις 2 μέρες πριν από το παιχνίδι έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι.

Η ΑEK Betsson προερχόταν από ένα πολύ δύσκολο διάστημα στο οποίο -αγωνιστικά- υπολειτουργούσε. Οι προπονήσεις δεν είχαν ένταση, δουλειά στο κομμάτι της τακτικής και της ανάλυσης του αντιπάλου δεν γινόταν και έτσι το κομμάτι της ενέργειας αποτελούσε τεράστιο ερωτηματικό για όλους.

Διάθεση υπήρχε, μετά την καταβολή χρημάτων την Παρασκευή. Πόσο όμως θα μπορούσε να επισκιάσει τα πάντα η διάθεση σε παιχνίδι με μεγάλο «πρέπει», όπως αυτό της Κυριακής; Η απάντηση δόθηκε από τους πλέον αρμόδιους να απαντήσουν μια τέτοια ερώτηση. Οι παίκτες του Ζούρου μπήκαν στο παρκέ και έπαιξαν σαν να μην υπάρχει... αύριο.

Από τα πρώτα λεπτά η Ένωση έδινε την εντύπωση πως θα έβρισκε τον τρόπο να κυριαρχήσει στο παρκέ. Ο Λάνγκστον Χολ πατούσε καλά και δεν είναι τυχαίο πως ξεκίνησε με 9 γρήγορους πόντους και με καλές αποφάσεις στην επίθεση. Κάτι που είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε από τον Αμερικανό πλέι μέικερ.

Όλοι όμως έδωσαν πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Η ενέργεια όχι μόνο δεν έπεφτε όσο περνούσαν τα λεπτά, αλλά έμενε σε υψηλά επίπεδα. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως για πρώτη φορά στη σεζόν η ΑΕΚ Betsson έδειξε συνέπεια στην άμυνα. Τα έκανε όλα δύσκολα στο Λαύριο, που δεν μπορούσε να κοιτάξει το καλάθι της Ένωσης με αξιώσεις.

Το επί μέρους 17-0 της πρώτης περιόδου ουσιαστικά έδειξε πού πηγαίνει το παιχνίδι στα Λιόσια. Η ΑΕΚ Betsson κυριάρχησε και έφτασε στην πιο άνετη νίκη της. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως έκανε την καλύτερη αμυντική εμφάνισή της για φέτος. Σαν να είχαν άπαντες ένα τεράστιο κίνητρο να δείξουν πράγματα στο παρκέ. Οι παίκτες του Ζούρου για πρώτη φορά έβγαλαν τέτοιο πάθος και η εμφάνισή ήταν πολύ καλύτερη και από τη νίκη... ΝΒΑ κόντρα στην Ντινάμο Σάσαρι, αλλά και από την επιβλητική επικράτηση απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Για πρώτη φορά η ΑΕΚ Betsson ήταν καλή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όλη αυτή η αναταραχή, στο τέλος της ημέρας, έβγαλε και σε κάτι καλό, ελέω της εικόνας. Το αν θα υπάρξει συνέπεια, κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανένα σημείο της σεζόν έως τώρα, παραμένει άγνωστο και θα απαντηθεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, σε πρώτη φάση.

Εκεί που ο κόσμος της Ένωσης δεν θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει ένα φυσικό ταλέντο ΝΒΑ, όπως ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ. Εκεί που η άμυνα της ομάδας του Ζούρου θα πρέπει να τον κάνει να νιώσει άβολα για να «κλειδώσει» την έβδομη θέση.