Συνεχής δουλειά ενόψει Παναθηναϊκού για την ΑΕΚ και τα δεδομένα για αλλαγή

Μπράντον Νάιτ - Ηλίας Ζούρος

Συνεχής δουλειά ενόψει Παναθηναϊκού για την ΑΕΚ και τα δεδομένα για αλλαγή

Χρήστος Τσάλτας 19:58 - 10.02.2024

Η ΑΕΚ κινείται σε ρυθμούς ντέρμπι, καθώς ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR (12/02, 20:15), με τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του να δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς στο κλειστό των Λιοσίων. Τι ισχύει με την αλλαγή στο ρόστερ της Ένωσης στην Stoiximan Basket League.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει παιχνίδι την Δευτέρα και όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Ηλίας Ζούρος και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύονται τις μέρες που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να δουλέψει με τους παίκτες του και να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας αυτά που θέλει εκείνος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η αποστολή του Έλληνα προπονητή εξ αρχής δεν ήταν εύκολη, λόγω πολλών διαδοχικών αγώνων και ταξιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα οποία δεν του επέτρεψαν να δουλέψει όπως εκείνος θα ήθελε από την πρώτη στιγμή. Με το πέρας του αγώνα με την Μούρθια, όμως, οι μέρες που ακολούθησαν ήταν γεμάτες με δουλειά στο παρκέ, αλλά και στο βίντεο, ώστε άπαντες να αφομοιώσουν τα «θέλω» του 57χρονου κόουτς.

Το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR πλησιάζει και η ΑΕΚ θέλει να παλέψει απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η οποία έρχεται με φόρα από τη νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης είναι πάρα πολύ υψηλός, ωστόσο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα για νίκη στην αναμέτρηση του κλειστού των Λιοσίων.

Ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του προπονούνται σε υψηλούς ρυθμούς, με τις προπονήσεις στα Λιόσια να μην έχουν απρόοπτα. Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Δημήτρης Φλιώνης απουσιάζουν, με τον πρώτο να ανεβάζει σταδιακά στροφές, την ώρα που ο αρχηγός της ΑΕΚ παραμένει εκτός και δεν υπολογίζεται ούτε για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγή η ΑΕΚ, την τελευταία που δικαιούται στη φετινή σεζόν. Ο Λάνγκστον Χολ είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει πόντους, με τον Έλληνα κόουτς να τον υπολογίζει, ωστόσο δεν αποκλείεται να πορευτεί στο ντέρμπι των Λιοσίων η ομάδα ως έχει και να μην κάνει αλλαγή στο ρόστερ, κρατώντας την για τη συνέχεια της σεζόν.