Το ισχυρό κίνητρο και η υποχρέωση της ΑΕΚ ενόψει Προμηθέα

ΑΕΚ

Το ισχυρό κίνητρο και η υποχρέωση της ΑΕΚ ενόψει Προμηθέα

Χρήστος Τσάλτας 15:57 - 18.03.2024

Οι υποχρεώσεις στο BCL ολοκληρώνονται για την ΑΕΚ, με ένα παιχνίδι στο οποίο το κίνητρο για νίκη είναι μεγάλο.

Η πορεία της ΑΕΚ στο BCL της φετινής σεζόν ξεκίνησε με υποσχέσεις, όμως δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάλογη των βλέψεων που υπήρχαν από το περασμένο καλοκαίρι. Οι κιτρινόμαυροι είχαν θέσει ψηλά τον πήχη και ονειρεύονταν παρουσία στο Final 4 της διοργάνωσης, διεκδικώντας ακόμα έναν τίτλο.

Στην πορεία όμως τα πράγματα στράβωσαν. Παρά την εξαιρετική πρώτη φάση, ακολούθησε μια εφιαλτική πορεία στους 16. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου μετράει 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, με την ήττα από την Χάποελ Χολόν, στο κλειστό των Λιοσίων, για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης να είναι η «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα για ανατροπή σκηνικού.

Για την Ένωση οι υποχρεώσεις στο BCL ολοκληρώνονται το απόγευμα της Τετάρτης με ένα παιχνίδι. Αυτό κόντρα στον Προμηθέα, στο κλειστό των Λιοσίων. Εκεί όπου παρά το γεγονός πως οι Πατρινοί είναι οι μόνοι που έχουν βαθμολογικό κίνητρο, καθώς με νίκη θα βρίσκονται στα προημιτελικά, η Ένωση έχει τον δικό της στόχο για την αναμέτρηση.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Ουδείς θέλει να τελειώσει την πορεία στο φετινό BCL με 7 διαδοχικές ήττες αλλά και ρεκόρ 0-6 στη φάση των 16. Θα είναι τεράστια μουτζούρα για την ομάδα, που το καλοκαίρι χτίστηκε με βλέψεις, όμως στην πορεία τα πράγματα στράβωσαν για τα καλά. Έτσι, το κίνητρο για νίκη είναι μεγάλο, ακόμα και τώρα που υπάρχουν σημαντικές απουσίες (Τίλμαν, Μόργκαν, Φλιώνης), που αλλάζουν την εικόνα της Ένωσης και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η νίκη στο Μαρούσι, αλλά και ο τρόπος που ήρθε αυτή, βοηθούν ώστε η ομάδα να... χτίσει ψυχολογία, την ώρα που το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει στον ορίζοντα ένας ακόμα «τελικός», απέναντι στο Περιστέρι, για να «κλειδώσει» η ΑΕΚ μια θέση στην εξάδα. Κάτι που σημαίνει πως τα δύο παιχνίδια που έρχονται, στο κλειστό των Λιοσίων, μπορούν να γυρίσουν πλήρως τον διακόπτη προς το καλύτερο για την ομάδα του Ηλία Ζούρου.