Τα δεδομένα για τους τραυματίες της ΑΕΚ και πότε επιστρέφουν στη δράση

Τα δεδομένα για τους τραυματίες της ΑΕΚ και πότε επιστρέφουν στη δράση

Χρήστος Τσάλτας 11:03 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 18.03.2024

Η ΑΕΚ έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, με τον Ηλία Ζούρο να βλέπει τους Τζάστιν Τίλμαν, Δημήτρη Φλιώνη και Τζόρνταν Μόργκαν να έχουν τεθεί εκτός.

Η νίκη στο Μαρούσι, με 90-82 απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, επιτρέπει στην ΑΕΚ να κοιτάζει την επόμενη μέρα με περισσότερη αισιοδοξία. Η Ένωση έκανε αποφασιστικό βήμα για την έκτη θέση και κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο πρώτο bracket του πρωταθλήματος, ενόψει του τρίτου γύρου.

Ολα αυτά με τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του να έχουν να διαχειριστούν πολλές δυσκολίες σε αυτή τη φάση της σεζόν. Είναι χρακτηριστικό πως στο παιχνίδι του Αγίου Θωμά η Ένωση παρατάχθηκε χωρίς τους σέντερ της, Τζάστιν Τίλμαν και Τζόρνταν Μόργκαν, την ώρα που και ο Δημήτρης Φλιώνης είναι εκτός δράσης με πρόβλημα τραυματισμού στη μέση.

Με αυτά τα δεδομένα θα προσπαθήσει η ΑΕΚ να τελειώσει τη δουλειά στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής, κόντρα στο Περιστέρι, στο κλειστό των Λιοσίων, στοχεύοντας παράλληλα στην πρώτη νίκη εντός έδρας μετά τις 9 Δεκεμβρίου του 2023, όταν και είχε επικρατήσει του Αμαρουσίου με 91-89.

Στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου δεν θα υπάρξουν επιστροφές. Αυτό γιατί και οι τρεις τραυματίες θα μείνουν εκτός εκ νέου. Ο Τζάστιν Τίλμαν ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα όλες αυτές τις μέρες, κάνοντας πολλά σουτ. Ακόμα δεν είναι σε θέση να κάνει σπριντ και να μπει σε πιο δυνατές ασκήσεις στο πρόγραμμα, με τον ίδιο να θέλει δύο εβδομάδες μέχρι να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό. Άλλωστε εξ αρχής οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία 1,5 μήνα, έπειτα από το κάταγμα που υπέστη.

Ο Φλιώνης από την πλευρά του δοκίμασε να μπει σε προπονήσεις στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ώστε να δει εάν θα είναι σε θέση να παίξει κόντρα στον Προμηθέα. Παρά την προσπάθεια που έκανε, δεν μπόρεσε να βγάλει το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός. Μάλιστα ο ίδιος έχει σαν ορίζοντα τα παιχνίδια του τρίτου γύρου και έχει θέσει σαν στόχο να είναι στη διάθεση του Ηλία Ζούρου όταν έρθει η ώρα των αγώνων αυτών. Για το λόγο αυτό συνεχίζει με θεραπείες και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Όσον αφορά τον Μόργκαν, η απουσία του αναμένεται να κρατήσει περίπου ένα μήνα, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να είναι και ο παίκτης που θα «θυσιαστεί» για να μπει στο πρωτάθλημα ο Λάνγκστον Χολ και να είναι στη διάθεση του Ηλία Ζούρου στον τρίτο γύρο. Το αρχικό πλάνο έκανε λόγο για αλλαγή του Αμερικανού πλέι μέικερ με τον Τζάστιν Τίλμαν, όμως μετά την εξέλιξη με τον τραυματισμό του Μόργκαν τα δεδομένα άλλαξαν και ενόψει τρίτου γύρου ο Χολ θα πάρει τη θέση του άλλοτε σέντερ της Κύμης.

Σε πρώτη φάση η ΑΕΚ κάλυψε τα κενά με νίκη στο Μαρούσι, ωστόσο όλοι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, με πρώτο τον Ζούρο, ξέρουν πως απαιτείται συνέχεια, με τον Έλληνα προπονητή να περιμένει επιστροφές τις επόμενες εβδομάδες ώστε η Ένωση να έχει όσο το δυνατόν πιο γεμάτο ρόστερ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.