Ο Ζούρος έδωσε ήδη το σύνθημα στην ΑΕΚ ενόψει Περιστερίου

Ηλίας Ζούρος

Ο Ζούρος έδωσε ήδη το σύνθημα στην ΑΕΚ ενόψει Περιστερίου

Χρήστος Τσάλτας 13:29 - 17.03.2024

Η ΑΕΚ έκανε τη... δουλειά απέναντι στο Μαρούσι, εδραιώθηκε στην εξάδα, αλλά τώρα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία με νίκη κόντρα στο Περιστέρι, κάτι που γνωρίζει καλά ο Ηλίας Ζούρος.

Το πρόγραμμα, όπως είχε διαμορφωθεί, ήταν ξεκάθαρο για την ΑΕΚ, εάν ήθελε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και να αγωνιστεί στο πρώτο bracket του πρωταθλήματος. Με 2Χ2 απέναντι σε Μαρούσι και Περιστέρι οι κιτρινόμαυροι θα είναι σίγουρα στην έκτη θέση, ό,τι κι αν κάνουν οι ανταγωνιστές τους.

Το πρώτο βήμα έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Η ΑΕΚ είχε πολλές καλές στιγμές και σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια η άμυνά της άρχισε να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Κάτι πολύ σημαντικό, που δείχνει και την δουλειά που έχει κάνει ο Ηλίας Ζούρος, μαζί με τους συνεργάτες του, όλο αυτό το διάστημα.

Η αναμέτρηση στο Μαρούσι ήταν νικηφόρα, όμως ανήκει στο παρελθόν και ήδη ο Ηλίας Ζούρος φρόντισε να στείλει το μήνυμα ενόψει συνέχειας. Διότι στο μυαλό της Ένωσης υπάρχει ο αγώνας με το Περιστέρι, που είναι... τελικός. Έτσι άλλωστε τον αντιλαμβάνονται άπαντες εντός των τειχών.

«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και για τη νίκη. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ όμως, έχουμε μπροστά μας έναν τελικό απέναντι στο Περιστέρι, το επόμενο Σάββατο», ήταν το μήνυμα του κόουτς της Ένωσης προς τους παίκτες του, στα αποδυτήρια, θέλοντας να κρατήσει άπαντες σε εγρήγορση για τη συνέχεια της σεζόν.

Στο μεσοδιάστημα όμως, η ΑΕΚ έχει ένα τελευταίο παιχνίδι για το BCL, απέναντι στον Προμηθέα στο κλειστό των Λιοσίων, την ερχόμενη Τετάρτη. Όπου η νίκη είναι μονόδρομος για πολλούς λόγους, με σοβαρότερο όλων να μην τελειώσει η Ένωση με 7 σερί ήττες και ρεκόρ 0-6 στη φάση των 16 της διοργάνωσης.