Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal: «Ξέρω πώς αισθάνεται ο κόσμος της ΑΕΚ και έχει δίκιο - Ακόμα καλύτερος στη συνέχεια»

Δημήτρης Αγραβάνης

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal: «Ξέρω πώς αισθάνεται ο κόσμος της ΑΕΚ και έχει δίκιο - Ακόμα καλύτερος στη συνέχεια»

Χρήστος Τσάλτας 14:18 - 17.03.2024

Η ΑΕΚ πέρασε από το Μαρούσι και ο Δημήτρης Αγραβάνης εξήγησε στο Sportal τι ήταν αυτό που λειτούργησε σωστά για να έρθει η νίκη, στάθηκε στην παρουσία του κόσμου της ομάδας και έστειλε μήνυμα για την συνέχεια.

Το παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Θωμά είχε μεγάλο «πρέπει« για την ΑΕΚ. Η Ένωση χρειαζόταν μόνο τη νίκη, για να μείνει σε τροχιά εξάδας, αλλά και να εδραιώσει την παρουσία της εκεί, έπειτα από την ήττα του Κολοσσού Ρόδου στην Πάτρα, κόντρα στον Προμηθέα.

Η Ένωση ήταν σοβαρή σε όλο το 40λεπτο, έλεγξε το τέμπο και στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη που της δίνει τον πρώτο λόγο για θέση στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Αυτή άλλωστε ήταν η 9η νίκη στο πρωτάθλημα και 3η μέσα στο 2024. Και αυτή μάλιστα ήταν μακριά από το «σπίτι» της, το κλειστό των Λιοσίων.

Ο Ηλίας Ζούρος είδε αρκετούς παίκτες να βγαίνουν μπροστά και ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ένας εξ αυτών. Ο διεθνής φόργουορντ σέντερ βρίσκει τα πατήματά του σταδιακά και στο παιχνίδι του Αμαρουσίου έδειξε πως ανακτά την αυτοπεποίθησή του, μετά το δύσκολο διάστημα προσαρμογής.

Στο παιχνίδι με το Μαρούσι η ΑΕΚ έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, έχοντας τη συμβολή του «Άγρα», που έδωσε λύσεις. Παράλληλα η Ένωση έδειξε πως βγαίνει η δουλειά που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες. «Μετά τη διακοπή κάναμε ένα καλό restart σαν ομάδα, δουλέψαμε καλά και βρεθήκαμε ό ένας με τον άλλο καλύτερα», ανέφερε μιλώντας στο Sportal ο διεθνής άσος, όμως δεν έμεινε εκεί.

«Ωστόσο η αυτοκτονία που είχαμε με την Χάποελ Χολόν μας έκοψε τα πόδια. Οι τραυματισμοί που είχαμε, όπως αυτός του Μόργκαν, μας χάλασαν την ροή που είχαμε και χάσαμε την πρόκριση στην Ευρώπη και το παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Ελλάδα. Στο Μαρούσι δεν παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαμε αλλά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας, πρώτα έχουμε το παιχνίδι με τον Προμηθέα στο BCL και μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι, για να προκριθούμε στην πρώτη εξάδα και να παίξουμε στο πάνω bracket για τα πλέι οφ».

Για την ΑΕΚ αυτή ήταν μόλις η 3η νίκη μέσα στο 2024. Ένας αριθμός διόλου τιμητικός και για το μπάτζετ, αλλά και για την ποιότητα του γκρουπ. Ζώντας από μέσα την κατάσταση ο Αγραβάνης έχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν η κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα αντικατοπτρίζει την δουλειά πίσω από την κουρτίνα.

«Αν πάρεις τον κάθε παίκτη ξεχωριστά θα δεις ότι είμαστε όλοι πολύ καλοί παίκτες. Το θέμα είναι να βρεις και τη χημεία με αυτούς τους παίκτες και όταν έχεις τραυματισμούς, έναν νέο προπονητή, θέλουν δουλειά όλα αυτά για να γίνουν. Δυστυχώς δεν ήμασταν όλοι μαζί από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν αντικατοπτρίζει φυσικά γιατί έχουμε μεγάλο μπάτζετ και δεν είμαστε εκεί που πρέπει. Ωστόσο δεν έχει χαθεί κάτι. Όλα είναι στα χέρια μας και πρέπει να βελτιωθούμε όλοι προσωπικά και ομαδικά για να πετύχουμε τον στόχο μας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο πριν πάει η κουβέντα στην δική του αγωνιστική κατάσταση.

Οι ατυχίες δεν έχουν λείψει όλο αυτό το διάστημα, όμως η δουλειά δεν σταματάει. «Εγώ νιώθω πολύ καλά. Είχα μια ατυχία, ένα χτύπημα στο κεφάλι που με κράτησε πίσω. Πιστεύω ότι οι ατυχίες τελείωσαν για μένα. Προπονούμαι και δουλεύω καλά και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα».

Πόσο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί από εδώ και πέρα; Την απάντηση φρόντισε να δώσει ο ίδιος, χωρίς να μασήσει τα λόγια του. «Όσο παίζω, τόσο βελτιώνομαι Κάθε παίκτης αυτό χρειάζεται. Όσο μπαίνει η άνοιξη θα είμαι πιο δυνατός και πιο γρήγορος, αλλά και καλύτερος, στα παλιά στάνταρ που ήμουν».

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο ρόστερ, πλέον, αναμένεται να περάσει αρκετά λεπτά σε θέση 5. Οι απουσίες των Τίλμαν και Μόργκαν δημιουργούν κενό στην φροντ λάιν, με τον ίδιο να θέλει να βγάλει στην επιφάνειά τα πλεονεκτήματα που έχει στο παιχνίδι του.

«Στο 5 έχω μεγάλο πλεονέκτημα με το τρίποντο, αλλά και με το ρολάρισμα στο ένας εναντίον 1 με το αντίπαλο πεντάρι. Έχω πλεονεκτήματα εκεί και προσπαθώ να μάθω τη θέση. Συνεργάζομαι πολύ καλά με τον Ραντλ και με τον Καράμπελα. Έχουμε καλές συνεργασίες και προσπαθούμε να βρούμε την χημεία. Δεν έχει σημασία η θέση, το θέμα είναι να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κερδίσουμε τα παιχνίδια που πρέπει», είπε.

Για το τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ, με το κομβικό παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι να είναι στον ορίζοντα. «Ξέρω πώς αισθάνεται ο κόσμος, όταν βλέπει ότι η ομάδα δεν πήγε καλά, ενώ ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη. Όταν στην Ελλάδα κινδυνεύουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την εξάδα. Τους καταλαβαίνω και έχουν απόλυτο δίκιο. Τους θέλουμε κοντά μας σε όλη τη διάρκεια του ματς. Θέλουμε να είναι εκεί μαζί μας και να ξέρουν πως εμείς θα δώσουμε το 100% γι αυτούς και την ομάδα».