Το next big thing της Ισπανίας έκανε... μαγικά στην G-League (vid)

Το next big thing της Ισπανίας έκανε... μαγικά στην G-League (vid)

Χρήστος Τσάλτας 14:58 - 26.11.2023

Ο Άιζαν Αλμάνσα «συστήθηκε» στο κοινό της Αμερικής, μέσα από την παρουσία του στην Ignite, της G-League, με τον Ισπανό, που θεωρείται το next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να καταγράφει το πρώτο double double της καριέρας του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στα παρκέ ο Άιζαν Αλμάνσα είδε τις προσδοκίες για την εικόνα του και το μέλλον του να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο Ισπανός άσος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και μάλιστα το επόμενο βήμα του δεν θα αργήσει να γίνει στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Κάτι που περιμένουν τόσο στην ιβηρική χερσόνησο, όσο και στην Αμερική όπου βρίσκεται τώρα.

Η φετινή σεζόν τον βρίσκει στο Λας Βέγκας. Εκεί άλλωστε είναι η βάση της G-League Ignite, ομάδας που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προετοιμάζει παίκτες πριν κάνουν το επόμενο βήμα στο ΝΒΑ. Σε αυτή την ομάδα άλλωστε βρέθηκαν οι Τζέιλεν Γκριν, Τζόναθαν Κουμίνγκα, Ντάισον Ντάνιελς αλλά και ο Σκουτ Χέντερσον, που αγωνίζεται στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Απέναντι στους South Bay Lakers ο Αλμάνσα έκανε σπουδαία εμφάνιση και κατέγραψε το πρώτο double double της καριέρας του. Το κοντέρ έγραψε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, σε μια πολύ γεμάτη και... κυριαρχική εμφάνιση.

Η ικανότητά του κοντά στο καλάθι είναι ένα στοιχείο που έχουν ξεχωρίσει οι αναλυτές στο παιχνίδι του Αλμάνσα, που φέτος αποτελεί μια από τις ατραξιόν της ομάδας του Τζέισον Χαρτ και θεωρείται ένα από τα πιο «λαμπερά» prospects για την τάξη του 2024. Η εμφάνιση στην Καλιφόρνια ήταν μια απόδειξη του τι μπορεί να κάνει μόλις βρει ρυθμό στο παρκέ.

Tags: