Ακίλ Μίτσελ: Αναδείχθηκε MVP Φεβρουάριου στο Basketball Champions League

Ακίλ Μίτσελ

i

© Intime

Ακίλ Μίτσελ: Αναδείχθηκε MVP Φεβρουάριου στο Basketball Champions League

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:31 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 01.03.2023

Ο Ακίλ Μίτσελ είναι ο κορυφαίος παίκτης του Φλεβάρη σε ολόκληρο το BCL, με την FIBA να ανακοινώνει πως ο Αμερικανός της ΑΕΚ αναδείχθηκε MVP του μήνα.

Ο Ακίλ Μίτσελ μπορεί να έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια στο Basketball Champions League, όμως αυτά ήταν αρκετά για να τον κάνουν να λάμψει όσο κανείς άλλος στην διοργάνωση!

Ο σέντερ της ΑΕΚ μέτρησε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τους ιθύνοντες του Basketball Champions League να «αναγκάζοντε» να τον αναδείξουν MVP του Φλεβάρη!

Παράλληλα, έφτασε τα 11 σερί διψήφια παιχνίδια και τα 4 νταμπλ νταμπλ τη φετινή σεζόν, νούμερα που επιβεβαιώνουν πως πάει ολοταχώς για τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης!

Ο 30χρονος σέντερ, είχε 19 πόντους και 13 ριμπάουντ κατά της Γαλατάσαραϊ και 21 πόντους και εννιά ριμπάουντ με τη Λιμόζ, βοηθώντας την ΑΕΚ να φτάσει στο 2-1 στη φάση των «16» του Basketball Champions League και να οδεύει ολοταχώς για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Τα ατομικά βραβεία είναι σημαντικά. Δείχνουν πως σε σέβονται οι συμπαίκτες σου και οι υπόλοιποι στη λίγκα, οι προπονητές επίσης και οι φίλαθλοι που βλέπουν τι δουλειά έχεις κάνει», λέει ο Μίτσελ στο championsleague.basketball. και συνεχίζει:

«Σίγουρα όμως δεν σημαίνει κάτι για μένα. Γνωρίζω καταπληκτικούς παίκτες που ποτέ δεν κέρδισαν ατομικά έπαθλα αλλά χρίζουν σεβασμού εξ ίσου με όλους. Είναι μία σπουδαία τιμή. Δεν είναι όμως το σημαντικότερο πράγμα για μένα».

Ο Μίτσελ μετράει φέτος 17.4 πόντους και είναι 13ος σκόρερ του BCL, ενώ μαζεύει μέσο όρο 9.5 ριμπάουντ και βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής στατιστικής λίστας.

Περιττό να πούμε πως ο Ακίλ Μίτσελ είναι και μέλος της καλύτερης πεντάδας του Φεβρουαρίου, βραβείο που κατακτά για δεύτερη φορά στο 2023, καθώς και την Γενάρη ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης.