Μέλος του Hall of Fame της VTB League o Δημήτρης Ιτούδης

Δημήτρης Ιτούδης

i

© Intime

Μέλος του Hall of Fame της VTB League o Δημήτρης Ιτούδης

Πάνος Μαλακτάρης • 15:11 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

O ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής μας ομάδας τιμήθηκε από την VTB League μετά το πετυχημένο πέρασμά του από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί μία 8ετία

Ο 52χρονος προπονητής από τη Βέροια και ιθύνων νους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (και παράλληλα της Φενερμπαχτσέ, η οποία ολοκλήρωσε το μεγάλο «μπαμ» με την υπογραφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ) θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα ως ένας από τους καλύτερους προπονητές του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η θητεία του δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους κόουτς όλων των εποχών, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έθεσε γερά τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του ως πρώτος προπονητής. 

Η Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές στο πλευρό των Ελλήνων
EUROLEAGUE

14:26 - 01.03.2023

Η Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές στο πλευρό των Ελλήνων

Οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της Τουρκίας, που ανταγωνίζονται στη Euroleague τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, απάντησαν με αίσθημα συμπαράστασης στις αναρτήσεις των ελληνικών ομάδων για την τραγωδία των Τεμπών.

Η φυγή του από τον Παναθηναϊκό τον βρήκε για μία μόλις χρονιά στον πάγκο της Μπάνβιτ, πριν υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2014. Οκτώ χρόνια μετά, οι δρόμοι τους με την «ομάδα του στρατού» άλλαξαν πορεία, κυρίως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. Δύο κατακτήσεις ευρωλίγκας, ισάριθμα βραβεία προπονητή της χρονιάς στη διοργάνωση (2016, 2019), 6 τίτλους της VTB League, 5 κύπελλα Γκομέλκσι και 6 φορές κορυφαίος προπονητής της λίγκας, είναι τα ανδραγαθήματά του Δημήτρη Ιτούδη σε αυτά τα 8 χρόνια στη ρωσική πρωτεύουσα. Όχι και λίγα!  

Και τώρα ήρθε να προστεθεί και η ιδιαίτερα τιμητική είσοδός του στο Hall of Fame της VTB, με τον προπονητή της εθνικής μας να μοιράζεται τη στιγμή στα κοινωνικά του δίκτυα και εμφανώς συγκινημένος να δηλώνει σχετικά: «Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος του Hall of Fame της VTB League. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες, τους προπονητές που δούλεψα μαζί και προφανώς τους παίκτες μου, όπως και τη διοίκηση, τον κύριο Βατούτιν και όλους όσους δούλεψα μαζί αυτά τα χρόνια. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που μας στήριξαν σε αυτά τα οκτώ χρόνια. Είχαμε μεγάλες επιτυχίες, κατακτήσαμε πολλά τρόπαια. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές, που έφτιαξαν τον χαρακτήρα μας. Σας ευχαριστώ όλους, ήταν ευχαρίστησή μου».