Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ

Τάιλερ Ντόρσεϊ

i

@ twitter

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:34 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 01.03.2023

Ο 27χρονος ομογενής γκαρντ, Τάιλερ Ντόρσεϊ συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Euroleague. Η συμφωνία του έχει διάρκεια 2,5 χρόνων και ο παίκτης αναμένεται άμεσα διαθέσιμος για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

O Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε αποφασίσει τις τελευταίες ώρες για τον επόμενο προορισμό της καριέρας του και είχε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη. Τώρα, ήρθε της επίσημης ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε, με τον τούρκικο σύλλογο να ενημερώνει για τη νέα της συνεργασία με έναν παίκτη που διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή και τώρα ολοκλήρωσε με ενθουσιασμό την απόκτησή του. 

Ο 27χρονος ομογενής γκαρντ και διεθνής, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Περισσότερες λεπτομέρειες, οικονομικής φύσεως, αλλά και έξτρα δεδομένων (όπως η ύπαρξει NBA out στο τέλος κάθε σεζόν) δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ντόρσεϊ επιστρέφει στην Ευρώπη και την Euroleague

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, διεθνής με την Ελλάδα υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, πλέον έχει κι άλλο «δέσιμο» με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος κατευθύνει και την Φενέρμπαχτσε. 

Στη νέα του ομάδα θα συναντήσει φυσικά και έναν συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, τον Κώστα Αντετοκούνμπο και όλοι μαζί πλέον στοχεύουν στο Final Four της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

O Ντόρσεϊ πέρσι έκανε καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι όμως επέστρεψε στις ΗΠΑ για να διεκδικήσει (ξανά) μία θέση στο ΝΒΑ. Οι Ντάλας Μάβερικς δεν τον εμπιστεύτηκα, αγωνίστηκε με τους Τεξανούς μόλις σε τρεις αγώνες και πέρασε τον χρόνο του στην G-League με τη θυγατρική ομάδα των Μαβς. Προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή, ως ελεύθερος πλέον να βρει έστω ένα 10ήμερο συμβόλαιο στον «μαγικό πλανήτη». Δεν τα κατάφερε και λίγο πριν το τέλος της διορίας των μεταγραφών στην Euroleague πήρε την απόφασή του.