Ο προπονητής των Χόρνετς έστειλε τον Ποκουσέφσκι στην G-League λόγω... απραξίας

Αλεξέι Ποκουσέφσκι

Ο προπονητής των Χόρνετς έστειλε τον Ποκουσέφσκι στην G-League λόγω... απραξίας

Χρήστος Τσάλτας 17:35 - 01.03.2024

Οι Σάρλοτ Χόρνετς απέκτησαν τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όμως ο Σέρβος φόργουορντ αναμένεται να περάσει τις επόμενες μέρες στην θυγατρική ομάδα τους, λόγω της απραξίας της φετινής σεζόν.

Οι περιπέτειες του Αλεξέι Ποκουσέφσκι στις ΗΠΑ συνεχίζονται. Έπειτα από μια άγονη σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κατά την οποία αγωνίστηκε μόλις σε 10 αγώνες, λόγω του γεμάτου ρόστερ των «κεραυνών» αλλά και των βλέψεών τους για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ της Δύσης, ο «Πόκου» είδε το συμβόλαιό του να λύνετε.

Δεν έμεινε όμως για καιρό χωρίς ομάδα. Αυτό γιατί οι Σάρλοτ Χόρνετς εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και υπέγραψαν τον διεθνή άσο με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν. Σκοπός ήταν να γεμίσουν το ρόστερ τους, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στον χαρισματικό άσο να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του στο παρκέ.

Το potential άλλωστε παραμένει για τον εκρηκτικό άσο, ο οποίος όμως φέτος δεν μπορούσε να βγάλει το καλό αγωνιστικό προφίλ του, λόγω της απραξίας στην Οκλαχόμα Σίτι. Η ενεργοποίηση του Τσετ Χόλμγκρεν άλλωστε συνέβαλε σε αυτή την κατεύθυνση, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να μην έχει χρόνο και ρόλο στην OKC.

Αυτό είναι φανερό στο παιχνίδι του ακόμα και σήμερα. Στο παιχνίδι των Σάρλοτ Χόρνετς απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς, στσ Spectrum Center ο «Πόκου» ήταν στη αποστολή μεν, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Και μάλιστα για αρκετό διάστημα δεν θα βρίσκεται στη σύνθεση των Χόρνετς, καθώς θα βρεθεί στην G-League και πιο συγκεκριμένα στους Greensboro Swarm.

«Δεν έχει παίξει καθόλου φέτος. Ήταν μαζί μας στο παιχνίδι με τους Μπακς και από την επόμενη μέρα θα βρεθεί στο Γκρίνσμπορο για λίγο καιρό ώστε να φροντίσει την αγωνιστική του κατάσταση», ήταν τα λόγια του Στιβ Κλίφορντ, που έδειξε το σχέδιο των Χόρνετς για τον Σέρβο άσο.

Απομένουν 23 παιχνίδια ως το τέλος της regular season και σκοπός είναι ο Ποκουσέφσκι να «ψηθεί» για κάποιο διάστημα στην G-League ώστε να είναι έτοιμος να πάρει λεπτά συμμετοχής με τους Χόρνετς στα παιχνίδια που απομένουν. Η ομάδα της Σάρλοτ μετράει ρεκόρ 15-44 και δεν έχει αξιώσεις ούτε για παρουσία στα πλέι οφ, αλλά ούτε και για θέση στην 10άδα, με τα εναπομείναντα παιχνίδια να είναι ευκαιρία εξέλιξης των νεαρών παικτών του ρόστερ. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, που το καλοκαίρι θα είναι free agent και αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της Euroleague.

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής