Ο Οχέδα της Άλμπα: «Έκπληξη εάν δεν μείνουμε στην Euroleague»

Ο Οχέδα της Άλμπα: «Έκπληξη εάν δεν μείνουμε στην Euroleague»

Γιάννης Πάλλας 16:30 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 13.04.2024

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Άλμπα Βερολίνου Ιμάρ Οχέδα δηλώνει αισιόδοξος για την παρουσία της ομάδας στην Euroleague της επόμενης σεζόν

Την πεποίθηση του ότι η Άλμπα Βερολίνου θα είναι στη Euroleague και την επόμενη σεζόν εξέφρασε ο τζένεραλ μάνατζέρ της ομάδας, Ιμάρ Οχέδα.

Σε συνέντευξη του στο «Basketnews.com» εξήγησε πως θα ήταν μεγάλη έκπληξη εάν δεν συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια.

Από τη σεζόν 2019/20, η Άλμπα συμμετέχει σταθερά στην Ευρωλίγκα, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να παίξει στα playoffs, ενώ φέτος τερμάτισε στην τελευταία θέση με ρεκόρ 5-29.

«Δεν πρόκειται να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα, απ’ όσα κερδίζουμε. Δεν έχουμε κάποιον να βάζει χρήματα στην ομάδα. Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από τα εισιτήρια, τα μπλουζάκια… Γενικά μόνο από τους φιλάθλους μας», δήλωσε ο Ιμάρ Οχέδα.

Όσο για τις χαμηλές βαθμολογικά θέσεις της ομάδας στην Euroleague εξηγεί: «Από τότε που παίζουμε στη διοργάνωση, τερματίζουμε πιο ψηλά από τη Βιλερμπάν. Για τρία χρόνια, ήμασταν πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Κανείς δεν αμφιβάλει για το μοντέλο του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά και εκείνοι είχαν πολύ άσχημες χρονιές. Η Ευρωλίγκα είναι μία απαιτητική και δύσκολη διοργάνωση. Όταν χάνεις μερικούς παίκτες, είναι δύσκολο να βρεις άμεσα τους σωστούς αντικαταστάτες. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, αλλά χρειάζεται χρόνος. Είμαι πεπεισμένος ότι σε δύο ή τρία χρόνια η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα».

Για το εγγυημένο συμβόλαιο, υπογράμμισε: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό και περιμένουμε το εγγυημένο συμβόλαιο το καλοκαίρι. Είναι θέμα χρόνου για να λυθεί. Κάναμε ό,τι μας ζήτησαν και τώρα είναι η στιγμή της Ευρωλίγκας να αποφασίσει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε την άδεια. Εάν δεν την πάρουμε, θα ήταν μία πραγματικά μεγάλη έκπληξη. Περιμένουμε τη Γενική Συνέλευση, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο. Θα δούμε τι απόφαση θα πάρουν. Εάν πάρουμε την άδεια για την επόμενη σεζόν, σημαίνει ότι θα έχουμε ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω για να ξοδέψουμε για το ρόστερ».