Ανακοινώθηκε ο Καμπάτσο από τον Ερυθρό Αστέρα, δεν έχει προς το παρόν δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague (pic)
i

Φακούντο Καμπάτσο / © Intime

Ανακοινώθηκε ο Καμπάτσο από τον Ερυθρό Αστέρα, δεν έχει προς το παρόν δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague (pic)

Sportal newsroom 14:53 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 19.12.2022

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε επίσημα τον Φακούντο Καμπάτσο, αλλά ακόμα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Euroleague καθώς η ομάδα είναι σε καθεστός τιμωρίας από τη διοργανώτρια αρχή και δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στο ρόστερ της.

Τις τελευταίες δύο-τρεις μέρες τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει. Ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στο Βελιγράδι για να υπογράψει με τον Ερυθρό Αστέρα, υπέγραψε! Και ακολούθως ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, από τους «ερυθρόλευκους».

Ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος από τη μέρα που «κόπηκε» από το ΝΒΑ και τους Ντάλας Μάβερικς είχε ενημερώσει τον ατζέντη του Κλαούντιο Βιλανουέβα πως θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και σε ομάδα (προφανώς) που αγωνίζεται στην Euroleague, τελικά τα κατάφερε.

Ο Ερυθρός Αστέρας τα πρώτα εικοσιτετράωρα δεν είχε εμφανιστεί στο παιχνίδι. Από τη στιγμή όμως, που η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε πως δεν θέλει να διαμορφώσει τον προϋπολογισμό της και η Αρμάνι Μιλάνο δεν έκανε πρόταση, τότε εμφανίστηκαν οι Σέρβοι. 

Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Ο “Φάκου” είναι μαζί μας»
EUROLEAGUE

11:40 - 19.12.2022

Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Ο “Φάκου” είναι μαζί μας»

Ο Ερυθρός Αστέρας ζει μαζί με τον Καμπάτσο τις τελευταίες ώρες, όπως επιβεβαίωσε και ο Μαυροβούνιος προπονητής, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί και ως εκ τούτου δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό (22/12) ή με τη Μπαρτσελόνα (30/12)...

Μάλιστα, ολοκλήρωσαν τη δουλειά που ξεκίνησαν τότε και ο Λούκα Βιλντόζα επιβεβαιώθηκε που επέμενε πως ο συμπατριώτης του θα γίνει και συμπαίκτης του. 

Οι δυο τους μαζί και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς συνθέτουν ίσως το πιο… εκρηκτικό μείγμα περιφερειακών στη διοργάνωση και σε ομαδικό επίπεδο ο πήχης ανεβαίνει. 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το πότε θα δούμε τον Καμπάτσο να αγωνίζεται με τη νέα του ομάδα. Κυρίως γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την Πέμπτη (22/12) και αν δεν υπήρχε η τιμωρία που έχει επιβάλει η Euroleague στον Ερυθρό Αστέρα για παλαιότερα χρέη, τότε θα έπαιζε στο ΣΕΦ. Επειδή όμως, η τιμωρία υφίσταται και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα τότε ο Καμπάτσο θα περιμένει λίγο ακόμα για να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.