Η Εφές απέλυσε τον Τσαν μετά την «συντριβή» από την Ζαλγκίρις

Ερντέμ Τσαν

Η Εφές απέλυσε τον Τσαν μετά την «συντριβή» από την Ζαλγκίρις

Χρήστος Τσάλτας 11:28 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 01.02.2024

Η εποχή του Ερντέμ Τσαν στην Αναντολού Εφές έφτασε στο τέλος, με την τουρκική ομάδα να ανακοινώνει την λύση συνεργασίας με τον Τούρκο προπονητή, μετά την «βαριά» ήττα από την Ζαλγκίρις, στο Κάουνας.

Κάτι που ακουγόταν ως φήμη τους τελευταίους μήνες, πήρε επίσημη μορφή το πρωί της Πέμπτης (01/02). Η Αναντολού Εφές και ο Ερντέμ Τσαν θα πορευτούν σε χωριστούς δρόμους, παρά το γεγονός πως ο Τούρκος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με την πρωταθλήτρια Τουρκίας.

Η ήττα, αλλά κυρίως η εμφάνιση της Εφές απέναντι στην Ζαλγκίρις, στη Λιθουανία, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η τουρκική ομάδα παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις των γηπεδούχων με το τελικό 96-70 να ρίχνει τίτλους τέλους στη συνεργασία της τουρκικής ομάδας με τον Τσαν έπειτα από μόλις 7 μήνες κοινής πορείας.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Αναντολού Εφες υποχώρησε στην 16η θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 9-15 και πλέον οι ελπίδες της για μια θέση στην πρώτη 10άδα χάνονται, καθώς απέχει 3 νίκες από την 10η θέση που βρίσκεται η Παρτίζαν, με ρεκόρ 12-12.

Έτσι, οι ιθύνοντες την ομάδα απέλυσαν τον Ερντέμ Τσαν, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα εντός των τειχών και να μην χαθεί οριστικά η σεζόν. Το όνομα που «παίζει» ως αντικαταστάτης του Τσαν στον «μπλε» πάγκο είναι αυτό του Δημήτρη Ιτούδη, χωρίς όμως να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους οι άνθρωποι της ομάδας. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.

Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης