Αντεμπάγιο σε δημοσιογράφο: «Αν πληρώσεις το πρόστιμο θα σου πω για τη διαιτησία» (vid)

Μπαμ Αντεμπάγιο

i

printscreen

Αντεμπάγιο σε δημοσιογράφο: «Αν πληρώσεις το πρόστιμο θα σου πω για τη διαιτησία» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:29 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 02.06.2023

Ο σέντερ των Μαϊάμι Χιτ, Μπαμ Αντεμπάγιο, κλήθηκε από τον δημοσιογράφο να σχολιάσει το γεγονός ότι η ομάδα του εκτέλεσε κατά τη διάρκεια του πρώτου τελικού μόνο δύο βολές, αλλά δεν θέλησε για συγκεκριμένους λόγο να... κράξει τους διαιτητές.

Το... ακραίο στατιστικό στοιχεία με τους Μαϊάμι Χιτ να εκτελούν μόλις δύο βολές στο Game 1 των τελικών με τους Ντένβερ Νάγκετς μοιραία μπήκε στο μυαλό και δημιούργησε εκνευριστικές σκέψεις στην ομάδα της Φλόριντα. 

Ναι μεν κατέρρευσαν σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα και οι Σβόλοι κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκειά του, αλλά θεώρησαν πως δεν είναι δυνατόν σε ένα παιχνίδι με τέσσερα δωδεκάλεπτα, μία ομάδα να πηγαίνει μόνο μία φορά στη γραμμή των ελευθέρων βολών. 

Δεν ξανάγινε! Οι Χιτ εκτέλεσαν μόλις δύο βολές σε ολόκληρο τον πρώτο τελικό (vid)
NBA

08:29 - 02.06.2023

Δεν ξανάγινε! Οι Χιτ εκτέλεσαν μόλις δύο βολές σε ολόκληρο τον πρώτο τελικό (vid)

Οι Νάγκετς σταμάτησαν τους Χιτ χωρίς να τους... ακουμπήσουν. Είναι χαρακτηριστικό και μοναδικό το γεγονός ότι το Μαϊάμι εκτέλεσε μόλις δύο ελεύθερες βολές στον πρώτο τελικό και αυτές από τα χέρια του Χέιγουντ Χέισμιθ!

Κανένας από τους παίκτες των ηττημένων δεν αναφέρθηκαν αυτοβούλως στο γεγονός αυτό. Άλλωστε, κάθε σχόλιο κατά της διαιτησίας στις συνεντεύξεις πριν ή μετά τους αγώνες τιμωρείται από το ΝΒΑ με πρόστιμο που ξεκινά από τις 25.000 δολάρια. Κάποια στιγμή όμως, στην press conference ο Μπαμ Αντεμπάγιο κλήθηκε να το σχολιάσει το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους σούταραν 20 βολές και αυτοί μόλις δύο! 

Ο δημοσιογράφος του είπε διακριτικά, αλλά και με μικρή δόση... ίντριγκας πως «σου υπόσχομαι ότι δεν προσπαθώ να σε κάνω να δεχθείς πρόστιμο, αλλά ήταν αρκετά μεγάλη απόσταση και δεν βλέπω να διαμαρτύρεστε για την διαιτησία». Ο Αντεμπάγιο, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος για λογαριασμό των Χιτ, αποκρίθηκε πως «θα σου απαντήσω μόνο αν πληρώσει εσύ το πρόστιμο». Εκεί... δίστασε! Μάλλον αστειευόμενος του πρότινε να το μοιραστούνε, απαντώντας πως «θα πληρώσω μόνο ένα μέρος του». 

Τελικά, ο σέντερ των Χιτ εξήγησε πως «αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τις διαμαρτυρίες να μας ορίζουν. Πήραμε πολλά jump shoot αντί να πάμε προς το καλάθι και χάσαμε πολλά από αυτά. Πρέπει να δούμε το video και θα δούμε το πρόβλημα». 

Η σειρά των τελικών συνεχίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/6, 03:00) με το δεύτερο ματς και πάλι στο Ντένβερ.