Το triple double του Γιόκιτς και οι περισσότερες ασίστ απο χέρια σέντερ στην ιστορία (vid)

Νίκολα Γιόκιτς

i

@ photo by Matthew Stockman / Getty Images / Ideal Images

Το triple double του Γιόκιτς και οι περισσότερες ασίστ απο χέρια σέντερ στην ιστορία (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:59 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 07:02 - 02.06.2023

O Nίκολα Γιόκιτς με τις 14 τελικές πάσες, στο 1-0 των Νάγκετς επί των Χιτ, έγραψε άλλη μία παράγραφο στην ιστορία. Αυτή τη φορά έγινε ο σέντερ με τις περισσότερες ασίστ σε έναν τελικό του NBA.

Ποτε ξανά στην ιστορία των τελικών κανένας σέντερ δεν έχει κάνει περισσότερες τελικές πάσες από αυτόν. Βέβαια κανένας δεν σοκαρίστηκε όταν ο Νίκολα Γιόκιτς ολοκλήρωσε με 14 ασίστ το παιχνίδι που έδωσε προβάδισμα με 1-0 στους Νάγκετς έναντι των Χιτ

Ο Σέρβος εδώ και καιρό λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους πασέρ που έχουν εμφανιστεί στον πλανήτη του μπάσκετ γενικά, όχι μόνο στο NBA. Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ρεκόρ των 14 να σπάσει σύντομα. Για όλα είναι ικανός ο Joker!

Επιπλέον, δεν περιορίστηκε μόνο στη δημιουργία. Απειλούσε και κατά μόνας. Τελείωσε το ματς με 26 πόντους. Αυτοί προήλθαν από 8/12 σουτ, εκ των οποίων 1/2 πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Κι όταν οι Μαϊάμι Χιτ προσπάθησαν να τον πιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, συνήθως του έκαναν φάουλ. Ο Γιόκιτς πήγε 12 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών και τις δέκα εξ αυτών ήταν εύστοχος. 

Μαζί με τα 10 ριμπάουντ και το triple double του, αλλά παρέα και με τον Τζαμάλ Μάρεϊ, έδειξε πως οι Νάγκετς δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους έδωσε η ζωή. Η ομάδα του Ντένβερ βρίσκεται για πρώτη φορά στα 47 χρόνια της ιστορίας της στους τελικούς του ΝΒΑ και δείχνει έτοιμη, δραστήρια και πληθωρική…

Tags: