Αντετοκούνμπο: «Δεν σεβαστήκαμε το παιχνίδι και ο Θεός του μπάσκετ μας τιμώρησε» (vids)

Αντετοκούνμπο: «Δεν σεβαστήκαμε το παιχνίδι και ο Θεός του μπάσκετ μας τιμώρησε» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:29 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 01.12.2023

Λίγο μετά την ήττα στο Σικάγο από τους Μπουλς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε τους λόγους που οι Μπακς δεν άξιζαν τη νίκη, ενώ στήριξε τον κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν για την επιλογή του να μην γίνει φάουλ στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου. Τότε που ο Άλεξ Καρούζο με τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση...

Η ήττα στο Σικάγο, ειδικά από τη στιγμή που οι Μπουλς εμφανίστηκαν στο παρκέ χωρίς του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Ζακ ΛαΒίν δημιούργησε προβληματισμό στο Μιλγουόκι, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εστίασε την αποτυχία των Μπακς σε ένα... υπερφυσικό επίπεδο. «Ο Θεός του μπάσκετ απονέμει δικαιοσύνη», είπε και εννοούσε πως οι Ταύροι νίκησαν δικαίως και με την αξία τους. 

«Αν δει κανείς όλη την εικόνα του αγώνα, θα καταλάβει πως δεν αξίζαμε τη νίκη. Δεν παίξαμε καλά, δεν σεβαστήκαμε το παιχνίδι», είπε για αρχή και ανέλυσε πως «κατά διαστήματα παίξαμε δυνατά, αλλά δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε κάθε φορά από το ταλέντο μας. Σήμερα δεν βάλαμε τους εαυτούς μας σε θέση να κερδίσουμε». 

Το παιχνίδι για να βγάλει... νικητή, χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο, καθώς στο τέλος της τέταρτης περιόδου το σκορ ήταν ισόπαλο: 106-106. Στην τελευταία επίθεση του τέταρτου δωδεκαλέπτου, δηλαδή τότε που ο Άλεξ Καρούσο με τρίποντο ισοφάρισε, υπήρξε η επιλογή του φάουλ, ώστε να αποτραπεί το «κακό» που τελικά συνέβη. 

Μόνο που ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν ζήτησε «καθαρή» άμυνα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε πως «θέλαμε να παίξουμε άμυνα. Ήμασταν στο +3, στη χειρότερη θα πηγαίναμε στην παράταση. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις ομάδες να κάνουν φάουλ για βολές και άλλες να αποφασίζουν να παίξουν άμυνα και να ζήσουν με το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τους. Οι Μπουλς εκτέλεσαν καλά την τελευταία επίθεση και ο Καρούσο έβαλε το τρίποντο. Οι προπονητές και οι ομάδες έχουν διαφορετικές φιλοσοφίες. Έχουμε δει τέτοιες επιλογές να χάνουν πρωτάθλημα ή να κερδίζουν παιχνίδια. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο».

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!