Στον Απόλλωνα Πάτρας ο Σαλούστρος

Χρήστος Σαλούστρος

Στον Απόλλωνα Πάτρας ο Σαλούστρος

Χρήστος Τσάλτας 08:55 - 21.07.2023

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Απόλλων Πατρών, καθώς έδωσε τα χέρια με τον Χρήστο Σαλούστρο για συμβόλαι διάρκειας 2 ετών.

Έπειτα από μια σεζόν στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έφτασε ως την 4η θέση της Basket League, ο Χρήστος Σαλούστρος επιστρέφει στην Πάτρα. Αυτή τη φορά όχι για τον Προμηθέα, αλλά για τον Απόλλωνα, με την ομάδα του Νίκου Βετούλα να ετοιμάζεται να ενισχυθεί σημαντικά με έναν από τους πιο σταθερούς και αξιόπιστους φόργουορντ της κατηγορίας.

Ο «Σαλού» αποτέλεσε στόχο του Προμηθέα το φετινό καλοκαίρι, όμως οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δώσουν τα χέρια, παρά τις συζητήσεις που υπήρξαν. Ανάμεσα στις δύο πλευρές διαπιστώθηκε διαφορά στο οικονομικό, καθώς η πρόταση του Προμηθέα δεν κάλυπτε τα «θέλω» του παίκτη.

Την κατάσταση αυτή ήρθε να εκμεταλλευτεί ο Απόλλων Πατρών. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα ξεχώρισε τον Έλληνα φόργουορντ, θέλοντας να προσθέσει έναν παίκτη με σταθερότητα, που θα είναι σε θέση να αναλάβει ευθύνες και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Για το λόγο αυτό οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές προχώρησαν σημαντικά και το deal έκλεισε.

Ο Σαλούστρος έχει δώσει τα χέρια με τους «μελανόλευκους» και τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην Πάτρα για να υπογράψει το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι διάρκειας 2 ετών. Την ίδια στιγμή η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας ολοκληρώνει ένα πολύ σημαντικό deal, ενώ ταυτόχρονα αυτή θα είναι η δεύτερη μεταγραφή της ομάδας για το φετινό καλοκαίρι, μετά τον Γιώργο Γκιουζέλη.

Σε 18 παιχνίδια την σεζόν 2022-23 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Σαλούστρος μέτρησε 5,3 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 44,2% στα δίποντα, 37,2% τα τρίποντα και 63,2% στις βολές.