Καστρίτης: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ό,τι έχουμε καταφέρει»!
i

©InTime

Καστρίτης: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ό,τι έχουμε καταφέρει»!

Γιάννης Πάλλας 21:21 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 20.05.2024

Ξεκάθαρο μήνυμα για όσους επιχειρήσουν να αποδυναμώσουν την φετινή πορεία της ομάδας έστειλε ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό

Ο Άρης ήταν άστοχος και αυτό του κόστισε στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό στο «Nick Galis Hall», κάτι που επισήμανε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την πορεία που έχει κάνει η ομάδα του φέτος.

«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να πούμε για το σημερινό παιχνίδι. Στην άμυνα ήμασταν στα συνηθισμένα στάνταρ μας και ίσως θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει και λίγο καλύτερα. Επιθετικά φέτος πρώτη φορά θυμάμαι να έχουμε τόσο μεγάλη αστοχία. Ο Κολοσσός έπαιξε καλά το ζωγραφιστό, μας έδωσε πολύ το τρίποντο. Δυστυχώς δεν είχαμε ευστοχία και αν δεν βάλεις τα ελεύθερα σουτ είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις» δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «κιτρίνων».

Και υπογράμμισε: «Πρέπει να προχωρήσουμε, ομολογουμένως είναι μία περίεργη περίοδος για όλες τις ομάδες και αυτό έχω καταλάβει συζητώντας με συναδέλφους. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί έχουμε αρκετό διάστημα χωρίς παιχνίδια και το ζητούμενο είναι κρατήσουμε το κίνητρο και την διάθεση για προπόνηση σε υψηλά επίπεδα για να δουλέψουμε και την κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να επιστρέψουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και για την προσπάθεια που έκαναν να μας στηρίξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και για το χειροκρότημα που έδωσαν στα παιδιά στο τέλος του αγώνα».

Για την αστάθεια που δείχνει η ομάδα και αν η διακοπή μπορεί να βοηθήσει: «Για όλες τις ομάδες είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Η διακοπή είναι μεγάλη αλλά εγώ θα πω αυτό που με εκφράζει προσωπικά αλλά και τον τρόπο που θα προσπαθήσουμε ως ομάδα και ως Άρης να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Το ένα είναι οι συνθήκες και το πως εσύ επιλέγεις να τις αντιμετωπίσεις και να αντιδράσεις στα δεδομένα που σου παρουσιάζονται. Οπότε όσο ιδιαίτερο και περίεργο αν είναι εμείς θα πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, να βλέπουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θα είναι εύκολο και όλες οι ομάδες θα βράζουν στο ίδιο καζάνι αυτή την περίοδο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για το αν η ομάδα στερείται επιθετικά: «Είναι ιδιαίτερη η θέση μου αυτή τη στιγμή γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας και πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη φλόγα και την μηχανή αναμμένη για τους παίκτες μας ώστε να είμαστε στα επίπεδα που θέλουμε κάθε φορά. Επειδή είμαι προπονητής αυτών των παιδιών δεν μπορώ να μην τους ανοίξω την αγκαλιά μου στα δύσκολα δείχνοντας τεράστια κατανόηση σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Ο Άρης όλη τη χρονιά έκανε τρομερές υπερβάσεις χωρίς να χρειάζεται να αναλύσω το μέγεθος των αντιπάλων που είχαμε απέναντι μας και το πόσο δύσκολο ήταν αυτό που κάναμε όλη τη χρονιά. Ο κόσμος το αναγνωρίζει και γι’ αυτό πήραμε το χειροκρότημα ακόμα και σήμερα με μία άσχημη εμφάνιση. Στο pick της χρονιάς μας που ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο είχαμε μία διακοπή για είκοσι μέρες και από εκεί και πέρα στην ουσία παίζουμε με ένα format χωρίς να διακυβεύεται κάτι βαθμολογικά και τώρα έχουμε άλλες είκοσι μέρες διακοπή. Δεν είναι δικαιολογία αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δε γίνεται αλλιώς.

Σαν προπονητής της ομάδας πρέπει να δείξω την αγάπη μου σε αυτά τα παιδιά. Από την άλλη όμως πάλι σαν προπονητής της ομάδας προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να προσπαθούμε, να δουλεύουμε και να δείξουμε μεγαλύτερη συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο ότι τη μια μέρα φτάνουμε κοντά στο κερδίσουμε τον Ολυμπιακό ή κάνουμε διπλό στο Περιστέρι και ενδιάμεσα δεν παίζουμε καλά με το Προμηθέα αλλά και σήμερα.

Νομίζω ότι είναι σημεία των καιρών, εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς στον λόγο για τον οποίο είμαστε εδώ. Δε θέλω να βρίσκω δικαιολογίες για τα παιδιά, δεν τους κάνει καλό αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να πιεστούμε για να βγει η χρονιά μέχρι το τέλος. Από την άλλη δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ότι έχουμε καταφέρει και το πόσο έχουμε παλέψει όλο το χρόνο».

Για τον λόγο για τον οποίο δεν συνεχίζει ο Μπάνκστον: «Πρόκειται για ένα τεχνικό κομμάτι. Έχει να κάνει με το ματσάρισμα των play off. Κακά τα ψέματα τα επόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς είναι απέναντι στον Προμηθέα. Προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και πήραμε αυτή την απόφαση με καθαρά μπασκετικά κριτήρια».