Καστρίτης: «Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν καλύτερος, είμαστε περήφανοι»
i

©InTime

Καστρίτης: «Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν καλύτερος, είμαστε περήφανοι»

Χρήστος Τσάλτας 20:30 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 17.02.2024

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης αναγνώρισε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού AKTOR στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Παρά την προσπάθεια του ο Άρης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό AKTOR στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια» και ο Γιάννης Καστρίτης αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου.

«Ήταν εμφανές το έλλειμα ενέργειας που είχαμε. Αργήσαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε μια διαφορά και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργήθηκε ένα μομέντουμ το οποίο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «κιτρίνων».

Στα δύο Αοράκια άδειες εξέδρες, στην Ισπανία όλοι μαζί: Η μεγάλη διαφορά των Final 8 των δύο χωρών σε μια φωτογραφία
REST OF THE WORLD

17:56 - 17.02.2024

Στα δύο Αοράκια άδειες εξέδρες, στην Ισπανία όλοι μαζί: Η μεγάλη διαφορά των Final 8 των δύο χωρών σε μια φωτογραφία

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ κινείται αυτό το Σαββατοκύριακο σε ρυθμούς... κυπέλλου και μια φωτογραφία από τη διοργάνωση της Ισπανίας, έρχεται να μας θυμίσει πόσα βήματα έχουμε να κάνουμε μέχρι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Και ο Γιάννης Καστρίτης, συμπλήρωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Εμείς είμαστε πολλοί χαρούμενοι και υπερήφανοι από την πορεία μας γενικότερα. Έχουμε μεγάλη ανάγκη την ξεκούραση στο κενό αυτό και θα επανέλθουμε δριμύτεροι για την συνέχεια σε όλους τους θεσμούς».

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης, επισήμανε: «Έγινε ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι, τουλάχιστον έτσι προσπαθήσαμε να είναι. Δεν ξέρω αν ήμασταν στα ενεργειακά επίπεδα που έχουμε συνηθίσει, αλλά αυτό είναι το μόνο φυσιολογικό με τις υπερβάσεις που έχουν κάνει τα παιδιά. Θέλαμε όμως να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Δεν αρχίσαμε καλά, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε όλα μας τα λάθη και πήρε ένα προβάδισμα. Σε κανένα σημείο δεν εγκαταλείψαμε, τα παιδιά έδειξαν πόσο το ήθελαν, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος».

Και υπογράμμισε: «Φάνηκε πως είμαστε κουρασμένοι και δίκαια ηττηθήκαμε. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας φτάνοντας στα ημιτελικά. Κλείνει ένας μικρός κύκλος κι αυτή η διακοπή έρχεται ως βάλσαμο, για να φρεσκαριστούμε για τις επόμενες υποχρεώσεις, στα play in του πρωταθλήματος και στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, καλή επιτυχία στους διεθνείς μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας».

Για το κέρδος του Άρη από τα νοκ άουτ παιχνίδια εν όψει Προμετέι είπε: «Για μας δεν υπάρχουν ο χαρακτήρας του νοκ άουτ, με την έννοια ότι για μας κάθε παιχνίδι είναι νοκ άουτ και έτσι το προσεγγίζουμε, από την αρχή της σεζόν. Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν να είναι το τελευταίο ματς. Ζητούμενο είναι κάθε κατοχή. Έχουμε δώσει πολλά νοκ άουτ παιχνίδια, όπως με την Μπουντούτσνοστ, την Ουλμ, την Τρέντο, τον ΠΑΟΚ… Για μας δεν αλλάζει κάτι, απλώς οι ταμπέλες δίνουν άγχος και πίεση. Όταν από μόνος σου βάζεις πίεση στον εαυτό σου, κανένας χαρακτηρισμός δεν μπορεί να σου βάλει παραπάνω πίεση».

Για τον τρόπο που προσπάθησε ο Άρης να περιορίσει τον Ναν: «Δεν θα αναλύσω σε μια συνέντευξη Τύπου πώς μπορείς να περιορίσεις τον Ναν. Θα ήταν τεράστιο λάθος να επικεντρωθούμε μόνο στον Ναν, προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε την τακτική μας, με αρκετές αλλαγές άμυνας, όχι μόνο πάνω στον Ναν. Δεν είχαμε τέτοια στοχοπροσήλωση. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και τέτοιες ομάδες έχουν παιδιά που είναι… ορχήστρα και στην καλή τους μέρα δεν μπορεί να τους σταματήσει καμία άμυνα».