Πως έζησε ο Γκάλης την ατμόσφαιρα στο Παλέ!
i

©InTime

Πως έζησε ο Γκάλης την ατμόσφαιρα στο Παλέ!

Γιάννης Πάλλας 11:53 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 08.02.2024

Ο Νίκος Γκάλης απόλαυσε κάθε στιγμή στον αγώνα με την Τρέντο, όπου πρώτα αποθεώθηκε από τον κόσμο και στη συνέχεια έζησε την αναμέτρηση με τον δικό του τρόπο.

Μετά την περσινή βράβευση τους στο «Nick Galis Hall» στον αγώνα με τον Προμηθέα, για την αναγνώριση του πρώτου Super Cup που κατέκτησε ο Άρης το 1986, ο Νίκος Γκάλης δεν είχε εμφανιστεί ξανά στο γήπεδο.

Είχαν περάσει αρκετά χρόνια, όπου απουσίαζε από τις συναντήσεις της αγαπημένης του ομάδας.

Στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Τρέντο, ο «γκάνγκστερ» έκανε ξανά την εμφάνιση του που συνδυάστηκε με την αποθέωση του κόσμου για τον σπουδαιότερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο έζησε στιγμές του ένδοξου παρελθόντος, με τους φίλους του Άρη να μην σταματούν να αποθεώνουν τον εμβληματικό ηγέτη της «πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας».

Πριν πάρει τη θέση του στα επίσημα του γηπέδου ο Νίκος Γκάλης ευχαρίστησε τον κόσμο μ’ ένα νεύμα για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

Όταν άρχισε όμως το παιχνίδι ο Γκάλης το έζησε πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Όπως υποστηρίζουν εκείνοι που βρέθηκαν στις διπλανές θέσεις με τον «γκάνγκστερ» είδαν έναν άνθρωπο που σχολίαζε κάθε φάση της ομάδας και έδιινε τις συμβουλές του.

Μιλούσε διαρκώς για το μπάσκετ δίνοντας οδηγίες ακόμη και για την εκτέλεση στην επίθεση. Ο ανεπανάληπτος Νικ γύριζε ουκ ολίγες φορές προς τα μέλη της διοίκησης και εξηγούσε τι πρέπει να γίνει σωστά για να είναι αποτελεσματική μια επίθεση.

Σε καμία από τις προηγούμενες επισκέψεις του στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ο Νίκος Γκάλης δεν συμπεριφέρονταν με αυτό τον τρόπο. Επέλεγε μια πιο συντηρητική αντίδραση, όπου περισσότερο απολάμβανε το ματς και λιγότερο εκφράζονταν μέσα από το παιχνίδι.

Αυτή τη φορά «έσπασε» το δικό του πρωτόκολλο και θύμισε τον Γκάλη της δράσης μέσα στο παρκέ! Σχολίαζε κάθε φάση της ομάδας και απολάμβανε κάθε στιγμή με τον κόσμο, γεγονός που αποτυπώνονταν στο πρόσωπο του.

O Χάνγκα περιγράφει τις στιγμές μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα - «Μας πετούσαν κέρματα, μπύρες και αναπτήρες»
ABA LIGA

11:44 - 08.02.2024

O Χάνγκα περιγράφει τις στιγμές μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα - «Μας πετούσαν κέρματα, μπύρες και αναπτήρες»

Ο 34χρονος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, Άνταμ Χάνγκα, χρειάστηκε να βρεθεί ο ίδιος στην Ποντγκόριτσα για να καταλάβει τι σημαίνει μία ομάδα της Σερβίας να αγωνίζεται στο Μαυροβούνιο, μπροστά σε ένα έκρυθμο κοινό με άγριες διαθέσεις...

Ο Νίκος Γκάλης είναι το κεφάλαιο του Άρη και εκείνος που μπορεί με την παρουσία του να δώσει την ώθηση για να ζήσει ο Σύλλογος ξανά τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Εκείνες, όπου ο Νικ ήταν στο παρκέ...