Γιατί ο Άρης τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την συμπεριφορά φιλάθλου του!
i

©InTime

Γιατί ο Άρης τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την συμπεριφορά φιλάθλου του!

Γιάννης Πάλλας 18:13 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 15.03.2024

Πως η αποβολή του οπαδού του Άρη από τα court seats στοιχίζει τόσο πολύ στην ομάδα

Στον Άρη πληρώνουν ακριβά τη συμπεριφορά θεατή από τα court seats του «Nick Galis Hall» στον αγώνα με το Μαρούσι, καθώς τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού της έδρας για μια αγωνιστική. Δηλαδή στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος με το Λαύριο οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν «κεκλεισμένων των θυρών».

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πρόκειται για την πρώτη βαριά «καμπάνα» που επιβάλλεται σε μια ομάδα για τη συμπεριφορά ενός φίλου του από τα court seats.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal το περασμένο καλοκαίρι στον ΕΣΑΚΕ οι ίδιες οι ομάδες ψήφισαν την αυστηροποίηση των ποινών, που αφορούσαν την συμπεριφορά των φιλάθλων στους αγώνες.

Αποφασίστηκε λοιπόν να αλλάξουν οι κανονισμοί και από τη νέα χρονιά τα court seats θεωρούνται αγωνιστικός χώρος και αυτό το γνωρίζουν καλά οι διαιτητές.

Έτσι, όσοι βρίσκονται στις θέσεις που υπάρχουν στο παρκέ οφείλουν πλέον να επιδεικνύουν σωστή συμπεριφορά, ώστε να αποφεύγεται η αποβολή τους από τους αγώνες.

Κάτι που στοιχίζει πλέον αρκετά στις ομάδες, καθώς ο Άρης που παίζει τις περισσότερες φορές σε γεμάτο γήπεδο θα κληθεί να παίξει «κεκλεισμένων των θυρών».

Εν ολίγοις, από τη στιγμή που θεωρείται αγωνιστικός χώρος οι θέσεις στο παρκέ (court seats), οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι πλέον πιο προσεκτικοί, καθώς οι ποινές για ανάλογες περιπτώσεις όπως του θεατή με το Μαρούσι κυμαίνονται από 1 έως 2 αγωνιστικές και από 5.000 έως 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Ασφαλώς και είναι πολύ βαριές ποινές που θα πρέπει να αποφεύγονται από τις ΚΑΕ.