Αυτό έκανε ο Σλούκας που έφερε τη χειρονομία - απάντηση του Παπανικολάου (vid)

Αυτό έκανε ο Σλούκας που έφερε τη χειρονομία - απάντηση του Παπανικολάου (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:10 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 15.03.2024

Ο Κώστας Σλούκας ξεσήκωσε το ΣΕΦ, έπειτα από ένα εύστοχο τρίποντό του, με τον Κώστα Παπανικολάου να απαντάει αμέσως με μια χαρακτηριστική χειρονομία-απάντηση.

Το ντέρμπι αιωνίων, για την 29η αγωνιστική της Euroleague βάφτηκε... ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, στο ΣΕΦ και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στην μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής πλέι μέικερ επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Φάληρο, ως αντίπαλος των Πειραιωτών, μετά την πρώτη επίσκεψη για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών.

Αιτία ήταν ένα τρίποντο που πέτυχε, 2 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Σλούκας όπλισε από την κορυφή και εκτέλεσε, γράφοντας το 25-30. Σε εκείνο το σημείο, γυρίζοντας στην άμυνα έβγαλε την γλώσσα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της εξέδρας που αποδοκίμασε έντονα.

Η αντίδραση του Κώστα Σλούκα μετά το εύστοχο τρίποντο που πέτυχε προς τα τέλη της δεύτερης περιόδου στο ντέρμπι αιωνίων του ΣΕΦ:

Αυτός που απάντησε, από πλευράς Ολυμπιακού, ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, στην αμέσως επόμενη φάση πήρε την ευθύνη για την επίθεση και απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Τρίποντο που έκανε το σκορ 28-30.

Η αντίδραση του «Παπ» ήταν μια χειρονομία-απάντηση. Πιο συγκεκριμένα έκανε την κίνηση της σιγής, ως απάντηση στον πρώην συμπαίκτη του, θέλοντας έτσι να... κόψει την όρεξη των αντιπάλων του.

Με το πέρας του αγώνα ο αρχηγός των Πειραιωτών μίλησε για την συγκεκριμένη κίνηση και εξήγησε πως «είναι μέσα στην ένταση του παιχνιδιού. Ο Κώστας έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και πανηγύρισε, εγώ με τη σειρά μου ήθελα να δείξω ότι εδώ είμαστε εμείς, εδώ παίζουμε εμείς και δεν δεχόμαστε από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασής του στο παρκέ. Κι εγώ το ίδιο».

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα και τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR για την Euroleague: