Ο Παπανικολάου έγνεψε στον Σλούκα να σωπάσει: «Εδώ δεν δεχόμαστε από κανέναν το οτιδήποτε»

Κώστας Παπανικολάου

Ο Παπανικολάου έγνεψε στον Σλούκα να σωπάσει: «Εδώ δεν δεχόμαστε από κανέναν το οτιδήποτε»

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:59 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 15.03.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μίλησε για τον πανηγυρισμό του μετά από ένα τρίποντο που πέτυχε κι εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο απάντησε στον Κώστα Σλούκα για τον τρόπο που πανηγύρισε ένα προηγούμενο εύστοχο τρίποντο ο αρχηγός του «τριφυλλιού».

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 71-65 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έφθασε τις 18 νίκες στη EuroLeague σε 29 ματς και μπήκε σε τροχιά τετράδας, στην οποία θα βρίσκεται σίγουρα αν κάνει το 5/5 μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Παράλληλα, η νίκη αυτή δίνει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» απέναντι στους «πράσινους» σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων» ήταν η αντίδραση του Κώστα Παπανικολάου μετά από ένα εύστοχο τρίποντο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «Amerikanos24» εξήγησε γιατί έβαλε το χέρι στο στόμα κι έδειξε προς τον Σλούκα να σωπάσει.

  • «Ξέρω ότι είναι in good sportsmanship όλα. Κάποια στιγμή είδα τον Κώστα Σλούκα μετά από ένα τρίποντο κάτι είπε, δεν κατάλαβα. Απαντάς εσύ με τρίποντο και κάνεις έτσι (σ.σ. το δάχτυλο σαν να λέει «ησυχία»). Θες να μας μιλήσεις λίγο γι’ αυτή τη στιγμή»;, ήταν το ερώτημα που του τέθηκε κι εκείνος απάντησε:

Ο «προφήτης» Μωυσής, ο «αλήτης» Παπανικολάου, ο δυναμίτης Ολυμπιακός και το μεταμεσονύκτιο... κερασάκι με τον Φαλ

Ο «προφήτης» Μωυσής, ο «αλήτης» Παπανικολάου, ο δυναμίτης Ολυμπιακός και το μεταμεσονύκτιο... κερασάκι με τον Φαλ

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με την τεράστια νίκη του επί του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε βασισμένη σε συγκεκριμένους άξονες. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

«Είναι μέσα στην ένταση του παιχνιδιού. Ο Κώστας έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και πανηγύρισε, εγώ με τη σειρά μου ήθελα να δείξω ότι εδώ είμαστε εμείς, εδώ παίζουμε εμείς και δεν δεχόμαστε από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασής του στο παρκέ. Κι εγώ το ίδιο».