Ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα: 14 σερί νίκες και συνεχίζει...

Μόουζες Ράιτ

Ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα: 14 σερί νίκες και συνεχίζει...

Χρήστος Τσάλτας 11:34 - 15.03.2024

Η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR φέρνει τον Ολυμπιακό σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας, στην Euroleague, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέχει ένα εκπληκτικό σερί από τα τέλη Ιανουαρίου έως και σήμερα.

Το παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Euroleague ήταν κομβικό για τη συνέχεια και τη «μάχη» του πλεονεκτήματος έδρας. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, για ακόμα ένα παιχνίδι, απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR και να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Το τελικό 71-65 πανηγυρίστηκε έξαλλα στο ΣΕΦ, ενώ ταυτόχρονα φέρνει σε θέση οδηγού τους πρωταθλητές Ελλάδας, στην προσπάθειά τους για μια θέση στην τετράδα.

Η νίκη κόντρα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν η έκτη διαδοχική στην φετινή σεζόν, στην Euroleague και αποτελεί μέρος ενός εκπληκτικού σερί που τρέχει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από τις 27 Ιανουαρίου έως και σήμερα, που έφτασε η σεζόν στα μέσα Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις 25 Ιανουαρίου και το παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο WiZink Center, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 90-85, μετρούν μόνο νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκείνο το παιχνίδι στην Μαδρίτη έμελλε να αποτελέσει την αρχή για κάτι το εξαιρετικό, για τον Ολυμπιακό, που παίρνει τη μία νίκη πίσω από την άλλη.

Το κοντέρ έχει γράψει 14 διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ολυμπιακό στο διάστημα αυτό να έχει καταφέρει να κατακτήσει και ένα τρόπαιο, το Κύπελλο Ελλάδας, για τρίτη διαδοχική σεζόν και μάλιστα στο ίδιο μέρος, το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο «προφήτης» Μωυσής, ο «αλήτης» Παπανικολάου, ο δυναμίτης Ολυμπιακός και το μεταμεσονύκτιο... κερασάκι με τον Φαλ

Ο «προφήτης» Μωυσής, ο «αλήτης» Παπανικολάου, ο δυναμίτης Ολυμπιακός και το μεταμεσονύκτιο... κερασάκι με τον Φαλ

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με την τεράστια νίκη του επί του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε βασισμένη σε συγκεκριμένους άξονες. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Το σερί του Ολυμπιακού περιλαμβάνει 5 νίκες στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, 6 στην Euroleague και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας, που έφεραν και τον τίτλο για την ομάδα του Πειραιά. Με τους «ερυθρόλευκους» να καταφέρνουν να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο και να παίρνουν αυτό που θέλουν ανεξάρτητα από τη δυναμική του αντιπάλου ή τις συνθήκες που διαμορφώνονται με τους τραυματισμούς.

Το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 77-62 (Stoiximan Basket League)

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου 101-87 (Euroleague)

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 72-76 (Euroleague)

Προμηθέας - Ολυμπιακός 57-81 (Stoiximan Basket League)

Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78 (Euroleague)

Ολυμπιακός - Μαρούσι 93-87 (Stoiximan Basket League)

Ολυμπιακός - Περιστέρι 87-68 (Κύπελλο Ελλάδας)

Ολυμπιακός - Προμηθέας 91-77 (Κύπελλο Ελλάδας)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69 (Κύπελλο Ελλάδας)

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 76-95 (Euroleague)

Περιστέρι - Ολυμπιακός 67-85 (Stoiximan Basket League)

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια 74-69 (Euroleague)

Ολυμπιακός - Λαύριο 84-63 (Stoiximan Basket League)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-65 (Euroleague)