Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τον Άρη στο Eurocup και τα δεδομένα για το Play-In

Ρόνι Χάρελ

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τον Άρη στο Eurocup και τα δεδομένα για το Play-In

Χρήστος Τσάλτας 12:43 - 01.02.2024

Ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στην Ουλμ, με εμφατικό τρόπο και έκλεισε θέση για την επόμενη φάση του Eurocup. Το Sportal καταγράφει τα δεδομένα για την τελευταία αγωνιστική και πώς οι «κίτρινοι» μπορούν να έχουν πλεονέκτημα έδρας στο Play In που ακολουθεί.

Η νίκη απέναντι στην Ουλμ ήταν σπουδαία για τον Άρη. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν εμφάνισε το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και με το εμφατικό 86-66 όχι μόνο κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου, στο Αλεξάνδρειο, αλλά εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Τρέντο, στο Αλεξάνδρειο, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα βρίσκεται στο Play In, διεκδικώντας μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Γεγονός που συνιστά επιτυχία, καθώς οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στη διοργάνωση με ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ αυτής, ανάμεσα στις 20 ομάδες που αγωνίστηκαν.

Με το αποτέλεσμα στην Γερμανία οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στο 8-9 και μία αγωνιστική πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων θα βρίσκονται στο Play-In. Το ερώτημα πλέον είναι η θέση που θα τερματίσουν στον όμιλο.

Η Ουλμ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 9-8 και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Μπουρζ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή με ρεκόρ 16-1. Σε περίπτωση νίκης του Άρη απέναντι στην Τρέντο και ήττας της Ουλμ από την Μπουρζ, τότε οι «κίτρινοι» θα τερματίσουν τέταρτοι στον όμιλο και θα δώσουν το Play-In παιχνίδι με πλεονέκτημα έδρας. Σε περίπτωση που η Ουλμ κερδίσει τους Γάλλους, τότε ο Άρης θε τερματίσει πέμπτος. Υπάρχει μάλιστα και ένα σενάριο που τον φέρνει στην έκτη θέση του ομίλου.

Θα είναι έκτος σε περίπτωση ήττας από την Τρέντο, στο Αλεξάνδρειο. Αυτό γιατί οι Ιταλοί θα έχουν 2 νίκες απέναντι στους «κίτρινους» και θα υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Τι συμβαίνει στο Play In

Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται μετά τη φάση των ομίλων. Ο Άρης θα βρίσκεται στο Play In του Eurocup παλεύοντας για πρόκριση στα προημιτελικά. Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα 5 είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στο δρόμο για την οκτάδα.

Εφόσον τερματίσει έκτος, κάτι που θα γίνει αν χάσει από την Τρέντο, τότε θα βρει στον δρόμο του την ομάδα που θα τερματίσει 3η στον Α' Όμιλο. Για τη θέση αυτή ερίζουν Χάποελ Τελ Αβίβ και Λόντον Λάιονς.

Εφόσον τερματίσει πέμπτος, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση νίκης της Ουλμ απέναντι στην Μπουρζ, τότε ο Άρης αναμένεται να βρει στον δρόμο του την Μπανταλόνα, με μειονέκτημα έδρας.

Εάν οι «κίτρινοι» επικρατήσουν της Τρέντο και χάσει η Ουλμ, τότε θα τερματίσουν τέταρτοι και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στο Play In. Σε αυτή την περίπτωση θα βρουν στον δρόμο τους μία εκ των Μπεσίκτας ή Προμετέι, με τους Τούρκους να έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοβαθμίας (είχαν κερδίσει με 22 πόντους στην Πόλη και είχαν ηττηθεί με 19 στην Ρίγα).

Σε κάθε περίπτωση η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει πολλά για το ευρωπαϊκό μέλλον του Άρη, που σε πρώτη φάση πέτυχε έναν πολύ μεγάλο στόχο του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης