Η Αρμάνι Μιλάνο έριξε στο καναβάτσο την Ρεάλ και έμεινε... ζωντανή για πλέι οφ

Η Αρμάνι Μιλάνο έριξε στο καναβάτσο την Ρεάλ και έμεινε... ζωντανή για πλέι οφ

Χρήστος Τσάλτας 23:15 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:44 - 09.02.2024

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, άντεξε στο ξέσπασμα της Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία λεπτά και πήρε πολύ σημαντική νίκη με 81-76.

Ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην δεκάδα της Euroleague έμεινε η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία πανηγύρισε σημαντική νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Mediolanum Forum. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ανέβασε την απόδοσή της μετά την πρώτη περίοδο, έφερε στα μέτρα της τον ρυθμό και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας στο 11-15, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε μια... ανώδυνη ήττα, υποχωρώντας στο 22-4 με το πέρας 26 αγωνιστικών.

Το δίδυμο Σέιβον Σιλντς-Νικολα Μίροτιτς έκανε θράυση, καθώς και οι δύο μαζί 50 πόντους. Ο Δανός φόργουορντ μέτρησε 27 πόντους με 5/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα, την ώρα που ο Μίροτιτς πρόσθεσε 23 πόντους με 6/7 τρίποντα και 5 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντζάναν Μούσα μέτρησε 12 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Μάριο Χεζόνια να έχει 11 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Γκάμπριελ Ντεκ μέτρησε 10 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά, με τον Ταβάρες και τον Καμπάτσο να δίνουν τον ρυθμό και μαζί τα ηνία στα πρώτα λεπτά (17-19, 7'). Η Αρμάνι βρήκε λύσεις με οτν Νέιπιερ και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα για το 23-19. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Μεσίνα. Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, με τον Σιλντς μπροστάρη και αυτό έφερε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος για το 48-29 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τσους Ματέο προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση και με τον Μούσα μπροστάρη και τον Καμπάτσο να μοιράζει τη μπάλα κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά. Η Αρμάνι όμως κράτησε τον έλεγχο, με τον Μίροτιτς, για το 66-54. Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον χάρη σε Μούσα και Γιουλ. Οι δύο παίκτες έδωσαν λύσεις και η Ρεάλ μείωσε (79-76, 38'). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Γιουλ, όμως το δικό του σουτ δεν βρήκε στοχο και με τον Σιλντς να βάζει την υπογραφή του σο φινάλε, η Αρμάνι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

MVP

Ο Σέιβον Σιλντς για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο. Ο Δανός άσος μέτρησε 27 πόντους με 5/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, σε ακόμα ένα παιχνίδι που πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε εκ του ασφαλούς.

Το κλειδί του αγώνα

Η εικόνα της Αρμάνι Μιλάνο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έτρεξε επί μέρους 25-10 στο διάστημ αυτό και έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση, χτίοντας σημαντική διαφορά απέναντι στην ομάδα του Τσους Ματέο.

Διαιτητές

Ματέι Μπολτάουζερ, Εμίν Μόγκουκλκοτς, Μεχντί Ντιφαλά.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 48-29, 66-54, 81-76.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Αρμάνι Μιλάνο ταξιδεύει στη Γαλλία, για να αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής (01/03), την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό AKTOR (29/02).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης