Αταμάν: «Ελπίζω να μην παίξουμε και στα playoffs της EuroLeague με τον Ολυμπιακό» (vid)

Αταμάν: «Ελπίζω να μην παίξουμε και στα playoffs της EuroLeague με τον Ολυμπιακό» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 15:21 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.03.2024

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, πριν το ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague με τον Ολυμπιακό (14/3, 19:45).

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 19:45) στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague. Οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στη διοργάνωση αλλά και να αποκτήσουν προβάδισμα στη «μάχη» του πλεονεκτήματος έδρας. Ο κόουτς του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις που παραχώρησε πριν το ντέρμπι «αιωνίων» στους εκπροσώπους Τύπου εξήγησε γιατί πήρε την απόφαση να προπονηθεί η ομάδα του στο ΣΕΦ και παράλληλα τόνισε ότι δεν θέλει ο Παναθηναϊκός να παίξει με τον Ολυμπιακό στα playoffs της EuroLeague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

Κόουτς, ώρα για ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Πρώτα απ' όλα μπορείτε να μας πείτε για την απόφαση να προπονηθεί ο Παναθηναϊκός, εδώ στο ΣΕΦ;

«Είναι αγώνας για την EuroLeague. Είναι κάτι φυσιολογικό. Το σύστημά μου, όταν παίζουμε εκτός έδρας είναι να ταξιδεύουμε το πρωί, μετά να ξεκουραζόμαστε και ακολούθως να κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο που θα παίξουμε. Έτσι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι ένα ντέρμπι ή ένα άλλο παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έτσι. Ελπίζω το ίδιο και στο πρωτάθλημα, στα playoffs. Είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στο ΟΑΚΑ, αν το θέλουν και να κάνουν προπόνηση για το παιχνίδι».

Είναι καλύτερο για την ομάδα να πάρει μια πρώτη γεύση από το γήπεδο -ξέρετε το γήπεδο του Ολυμπιακού- αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει πριν από παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

«Για σας ίσως είναι κάτι περίεργο, αλλά για μας είναι φυσιολογικό. Φυσικά, μου αρέσει να κάνω προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Όχι επειδή είναι ο Ολυμπιακός. Το ίδιο κάναμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, το ίδιο με την Μπαρτσελόνα. Γιατί λοιπόν όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, να μην κάνουμε το ίδιο; Είναι δύο σπουδαίοι σύλλογοι της Ελλάδας, είναι μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν. Όλα τα παιχνίδια που παίξαμε ως τώρα ήταν δίκαια. Ξεκινώντας από το παιχνίδι της EuroLeague στο ΟΑΚΑ, το οποίο χάσαμε στην παράταση, μετά τα παιχνίδια Κυπέλλου και επίσης εδώ, που τους κερδίσαμε στο πρωτάθλημα. Όλα ήταν δίκαια. Εντάξει, μου λέτε πως αυτή είναι η πρώτη φορά, αλλά εγώ σας λέω ότι αυτό θα συνεχιστεί ανάμεσα στις δύο ομάδες. οι διοργανώσεις και η μπασκετική μάχη στο γήπεδο είναι φυσιολογική, για όλους, αλλά κι οι δύο ομάδες είναι πολύ επαγγελματικές και σίγουρα αν ο κόουτς Μπαρτζώκας θέλει να κάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ στα επόμενα παιχνίδια, είναι εύκολη απόφαση. Εμένα μου αρέσει έτσι. Το έκανα επίσης στην Τουρκία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Κάθε φορά το κάνω λοιπόν με αυτόν τον τρόπο».

Πόσο θα διαφέρει αυτό το ντέρμπι σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου; 

«Είναι διαφορετικός. Για τις δύο ομάδες που θα παίξουν με ρόστερ EuroLeague, δηλαδή περισσότερους ξένους. Για τον Ολυμπιακό, για εμάς δεν θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ρόστερ. Στον αγώνα Κυπέλλου δεν παίξαμε καλό μπάσκετ πήγαμε σε χαμηλό σκορ, όπως ήθελε ο Ολυμπιακός. Δεν βρήκαμε το σκοράρισμά μας και χάσαμε το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής, έχουμε παίξει πέντε φορές εναντίον του Ολυμπιακού, χάσαμε δύο φορές πολύ καθαρά, στο Super Cup και το Κύπελλο Ελλάδας, χάσαμε στην παράταση στην EuroLeague, αλλά τους κερδίσαμε επίσης δύο φορές. Ετσι τώρα είναι 3-2, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στις νίκες. Ελπίζω πως δεν θα ματσάρουμε με τον Ολυμπιακό στα playoffs της EuroLeague. Γιατί πιστεύω επίσης ότι αν τα πράγματα πάνε καλά, πιθανότατα θα παίξουμε και στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ελπίζω λοιπόν πως δεν θα τους αντιμετωπίσουμε στα playoffs της EuroLeague γιατί θα είναι πολλά τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες».

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

Πιστεύετε ότι ο νικητής του αυριανού ντέρμπι θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs ή θα κριθεί στα επόμενα 5 παιχνίδια που έχετε και εσείς και ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος; 

«Πιστεύω πως έχουμε ακόμη έξι αγώνες. Αύριο είναι ο πρώτος αγώνας. Για μας θα είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς, αλλά νομίζω πως πέντε νίκες θα μας κρατήσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις.

Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, σίγουρα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και ένα από τα δυσκολότερα εκτός έδρας παιχνίδια είναι το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Όχι μόνο επειδή είναι ντέρμπι, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Βλέπω τους αγώνες του, παίζει με πολύ καλή οργάνωση, με σπουδαίο mentality. Σίγουρα, για όλες τις ομάδες της EuroLeague είναι δύσκολο να έρθουν εδώ και να κερδίσουν. Εμείς όμως το κάναμε αυτό στο Πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε στον αγώνα που είναι πολύ σημαντικός και για τους δύο.

Αν σκεφτείτε πως απομένουν μόλις έξι αγωνιστικές και υπάρχει μόνο μία νίκη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων -χάσαμε στην παράταση στο πρώτο παιχνίδι- έτσι θα είναι πολύ σημαντικό για τις δύο ομάδες περισσότερο από τα playoffs, για τις πρώτες τέσσερις θέσεις και ίσως για τις έξι πρώτες θέσεις».

Είπατε ότι ο Βιλντόζα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Το ίδιο ισχύει και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο; Είναι εκτός αγώνα;

«Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι εκτός αυτή την εβδομάδα».

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης