Ο Αταμάν απάντησε στον Πριτζιόνι: «Το ΝΒΑ να του κάνει συστάσεις για να μην ανακατεύεται σε άλλες ομάδες»

Εργκίν Αταμάν

i

©Intime

Ο Αταμάν απάντησε στον Πριτζιόνι: «Το ΝΒΑ να του κάνει συστάσεις για να μην ανακατεύεται σε άλλες ομάδες»

Ηλίας Λαλιώτης 17:46 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 10.04.2024

Ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, σχολίασε τις δηλώσεις του Πριζτιόνι για το... χέρι που είχε βάλει ο Τούρκος προπονητής στον Βιλντόζα. Ακόμα μίλησε για το παιχνίδι με την Άλμπα και τον στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από το Final 4.

Επικριτικός απέναντι στον Πριτζιόνι για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του, εμφανίστηκε ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος κόουτς του Παναθηναϊκού AKTOR στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Άλμπα, σχολίασε την πρόσφατη τοποθέτηση του Αργεντίνου, ενώ μίλησε για το ματς με τους Γερμανούς, τους στόχους του Παναθηναϊκού και την ετοιμότητα των παικτών του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο προπονητής των πρασίνων:

Επίθεση Πριτζιόνι σε Αταμάν: «Πρέπει να σέβεται!»
EUROLEAGUE

11:36 - 10.04.2024

Επίθεση Πριτζιόνι σε Αταμάν: «Πρέπει να σέβεται!»

O πρώην σταρ της Euroleague, ΝΒΑer και νυν κόουτς της Αργεντινής, Πάμπλο Πριτζιόνι, άκουσε τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν για τα παράπονα που έχει από τους παίκτες του και ειδικά από τον Λούκα Βιλντόζα στον Παναθηναϊκό και... αντέδρασε.

Φοβάστε το παιχνίδι με την Άλμπα; Μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό φοβάστε την ομάδα σας ή απλά πρέπει να μιλήσετε στην ψυχολογία των παικτών σας;

«Είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η Άλμπα δεν ενδιαφέρεται αν δεν έχει στόχους. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί θα έρθουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα και να κάνουμε καλή εμφάνιση. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι θέλει αγώνα. Τα ονόματα δεν παίρνουν νίκες από μόνα τους.

Tον Κολοσσό τον κερδίσαμε με τύχη. Από ένα τυχερό σουτ του Γκριγκόνις. Όμως αύριο δεν θα έχουμε αυτή την άνεση. Να μην βάλουμε σε ρίσκο όσα κερδίσαμε τους τελευταίους πέντε μήνες και να χάσουμε το πλεονέκτημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μπροστά στους οπαδούς μας μια ακόμα καλή παράσταση στο ΟΑΚΑ».

Θα έχετε όλους τους παίκτες στη διάθεσή σας;

«Ναι στην προπόνηση ήταν όλοι, δεν έχουμε προβλήματα. Θα δούμε αύριο τη 12αδα».

Αν νικήσει αύριο ο Παναθηναϊκός θα είναι ευκαιρία για ένα τεράστιο «μπράβο» στην ομάδα που θα κατακτήσει τη 2η θέση;

«Δεν μπορώ να απαντήσω τι θα γίνει αύριο. Μετά το παιχνίδι θα μπορούμε να τα πούμε αυτά».

Για τις δηλώσεις για Βιλντόζα;

«Στις ομάδες κάποιες φορές μπορεί να συμβεί αυτό. Για εμένα είναι φυσιολογικό. Κάνουμε τη δουλειά μας στα αποδυτήρια για τον κόσμο, την ομάδα και όλους. Όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την καριέρα μας και για τον κόσμο. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι ένας πρώην παίκτης που πλέον προσπαθεί να γίνει βοηθός προπονητή στο ΝΒΑ (εννοεί τον Πριτζιόνι) προσπάθησε να εμπλακεί. Νομίζω ότι δεν είναι δουλειά δική μου να του απαντήσω κάτι, αλλά του ΝΒΑ. Θα πρέπει η ίδια η λίγκα να συστήσει στους προπονητές της να μην ανακατεύονται στις... δουλειές των άλλων κλαμπ είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ευρώπη. Πρώτη φορά βλέπω κάποιον από το ΝΒΑ να ανακατεύεται σε ζητήματα ευρωπαϊκού συλλόγου. Ξέρω τι κάνω, μας απομένει ένα παιχνίδι για να πετύχουμε τον στόχο μας και να παλέψουμε να πάμε στο Final 4 και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας πρώην παίκτης που θέλει να γίνει προπονητής ανακατεύεται σε αυτά».

Για την απόδοση του Χουάντσο με την Μπάγερν:

«Πήραμε τον Χουάντσο για αυτό τον λόγο. Έχουμε ένα μεγάλο μπάτζετ, με πολύ κόσμο από πίσω. Και ο Χουάντσο ήταν χαρούμενος μετά το ματς. Οι προσδοκίες μας είναι να παίζει έτσι. Με αυτή τη μαχητικότητα. Καταλαβαίνω ότι κάποιες μέρες θα είναι άτυχος, αλλά θέλουμε αυτή την εικόνα. Όπως και ο Παπαπέτρου ήταν πολύ καλός και έδωσε ενέργεια. Δεν μπορεί να θες να πας στο Final Four με 6 παίκτες. Τους χρειαζόμαστε όλους».