Αταμάν: «Ήμασταν εξαιρετικοί στην επίθεση»

Αταμάν: «Ήμασταν εξαιρετικοί στην επίθεση»

Sportal newsroom 01:02 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:08 - 10.01.2024

Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην εικόνα του Παναθηναϊκού AKTOR στο ξεκίνημα του αγώνα, εστίασε στην επίθεση των «πράσινων» αλλά και στην καλή κυκλοφορία μπάλας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του στην Euroleague, επικρατώντας και της Αναντολού Εφές στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» συνέχισαν νικηφόρα και παρέμειναν σε τροχιά τετράδας.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σημεία που δεν του άρεσαν, ενώ αναφέρθηκε στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στην επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι εξαιρετικά, σταματώντας τους παίκτες της Εφές από την περίμετρο. Έχουν ίσως την καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη με τους Λάρκιν, Μπομπουά, Τόμπσον και Μπράιαντ, αλλά κυρίως με τον Λάρκιν, στον οποίο παίξαμε πολύ καλή άμυνα με τον Γκραντ σε man to man άμυνα και προσπαθούσαμε να τον χτυπήσουμε.

Ήμασταν εξαιρετικοί και στην επίθεση, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ με τον Γκριγκόνις, που ήταν σε εξαιρετικές θέσεις, όπως το είχαμε ετοιμάσει.

Και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα στην περιφέρεια και ρισκάραμε τα σουτ των Πλάις και Ουίλις, που πέτυχαν κάποια τρίποντα που μας έκαναν ζημιά. Πέτυχαν πάνω από τους 6-7 πόντους που είναι οι μέσοι όροι τους. Στην επίθεση κάναμε λάθη, σταματήσαμε να κυκλοφορούμε καλά την μπάλα. Η Εφές είναι καλή ομάδα, έκανε κάποιες συνεχόμενες ήττες, αλλά είναι καλή ομάδα».

Παναθηναϊκός - Εφές 83-76: Ο Γκριγκόνις έβαλε τη σπίθα, ο Γκραντ την υπογραφή - Euroleague Show