Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι πλέον είναι τελικός, θέλουμε βοήθειες από όλους τους παίκτες του ρόστερ»

Εργκίν Αταμάν

i

© Photo by Eitvydas Kinaitis/Euroleague Basketball via Getty Images

Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι πλέον είναι τελικός, θέλουμε βοήθειες από όλους τους παίκτες του ρόστερ»

Ηλίας Λαλιώτης 18:56 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 21.03.2024

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, για τον αγώνα της ομάδας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα πλαίσια της 31ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα για την 31η αγωνιστική της Euroleague και ο κόουτς των πρασίνων, Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του για τον αγώνα επισήμανε ότι πλέον κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να πάρει βοήθειες από όλους τους παίκτες του ρόστερ.

Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, το χθεσινό (σ.σ. 76-89 επί του Ερυθρού Αστέρα) τελείωσε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σκληροί για αυτό που έρχεται. Η Μπαρτσελόνα είχε μία μεγάλη ήττα από τη Φενέρμπαχτσε (σ.σ. 88-74) και θα πρέπει, κι η ομάδα, κι ο κόσμος να είναι έτοιμοι. Θέλω να έχουμε τη γνωστή επιθετικότητα που δείχνουμε στην έδρα μας. Τα τέσσερα παιχνίδια που μας απομένουν είναι σαν τελικοί.

Αν δεν χάσουμε κανένα θα είμαστε στη δεύτερη ή τρίτη θέση, όμως, κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός κι αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Υπάρχει μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε 6-7 ομάδες, ακόμη κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι η Βίρτους Μπολόνια είναι δύο νίκες μακριά από εμάς. Θα είναι πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο το αυριανό παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα έχασε χθες, αλλά είναι στη δεύτερη θέση, μία από τις πιο ισχυρές ομάδες στην Ευρωλίγκα κι υποψήφια για τον τίτλο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς», είπε αρχικά ο Τούρκος προπονητής.

Για το κλειδί της νίκης

«Πρέπει να είμαστε σκληροί, να μη τα παρατάμε. Θέλουμε και μεγαλύτερη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου. Χθες παίξαμε με μόνο έξι παίκτες, δεν είχαμε συνεισφορά από τους άλλους. Δε μπορούμε να παίζουμε έτσι όλα τα παιχνίδια. Ελπίζουμε πως κι οι υπόλοιποι θα δώσουν ένταση, αλλά κι αποτελέσματα. Δεν είναι αρκετή η ένταση από μόνη της. Σε αυτό το επίπεδο θέλουμε καλές εμφανίσεις. Ελπίζω πως οι παίκτες που χθες δε βοήθησαν θα το κάνουν αύριο».

Για τον Βιλντόζα είπε:

«Δεν ξέρω αν ο Βιλντόζα θα είναι στη δωδεκάδα. Έχει κάνει μία προπόνηση μετά από ένα μήνα. Χρειάζομαι έτοιμους παίκτες σε αυτό το επίπεδο που να έχουν κάνει μίνιμουμ 3-4 προπονήσεις. Χρειαζόμαστε και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που δυστυχώς είναι εκτός και μας έδινε πολλά όταν ήταν υγιής. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω προσωπικά έναν μεγάλο τραυματισμό, όταν δεν υπάρχει χειρουργείο. Δεν ξέρω… Έχουμε το ρόστερ. Δεν είναι ώρα να κλαίμε για τους παίκτες που δεν είναι έτοιμοι ή δεν νιώθουν καλά. Είναι ώρα να είμαστε σκληροί, έτοιμοι και να χρησιμοποιούμε καλά όλους τους διαθέσιμους».