«Δεν θέλω να παίζω μόνο με έξι»: Ο Αταμάν «έλιωσε» στην τακτική όλους τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο

«Δεν θέλω να παίζω μόνο με έξι»: Ο Αταμάν «έλιωσε» στην τακτική όλους τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο

Ηλίας Λαλιώτης 18:35 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 21.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, για την 31η αγωνιστική της Euroleague, με τον Εργκίν Αταμάν να δείχνει εμπράκτως πόσο υπολογίζει όλους τους παίκτες του ροτέισιον.

Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Το «τριφύλλι» πήρε μια σημαντική νίκη, μέσα στην Stark Arena, που τον κρατάει εντός τετράδας και σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs της Euroleague.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, ωστόσο, καθώς στον ορίζοντα βρίσκεται το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα, αλλά και να παλέψει ως το φινάλε για το πλεονέκτημα έδρας.

Στην προπόνηση της Πέμπτης τα ευχάριστα ήρθαν από τον Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός πλέι μέικερ προπονήθηκε κανονικά και θέτει υποψηφιότητα για να βρεθεί ξανά στην 12άδα, μετά τις 15 Φεβρουαρίου, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την πράσινη φανέλα. Έτσι, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν ο Εργκίν Αταμάν θα έχει ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στη φαρέτρα του, πλαισιώνοντας τους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ στην περιφέρεια.

Ο Βιλντόζα προπονήθηκε χωρίς προβλήματα, με τον Αταμάν να δίνει ανάσες στους παίκτες που έπαιξαν πολύ στο παιχνίδι με τον Αστέρα, στο Βελιγράδι, την ίδια ώρα που οι αναπληρωματικοί έμειναν για πολύ ώρα στο παρκέ και έκαναν τακτική.

Η κίνηση αυτή του Τούρκου προπονητή έχει ιδιαίτερο νόημα. Αυτό γιατί πέραν των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό (Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ) όλοι οι παίκτες υπολογίζονται από τον Αταμάν και ως κομμάτια του ροτέισιον θα έχουν τον χώρο και την ευκαιρία τους, τώρα που η σεζόν βρίσκεται στην τελική ευθεία της και κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο.

Την ίδια ώρα ο Αταμάν φροντίζει να κρατάει άπαντες σε εγρήγορση και να τους έχει όλους έτοιμους, ιδίως ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, που είναι μια από τις καλύτερες και πιο γεμάτες ομάδες της φετινής Euroleague. Ο έμπειρος κόουτς γνωρίζει άλλωστε πως σε αγώνες όπως αυτός της Παρασκευής κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο γι αυτό θέλει να πάρει το μάξιμουμ από κάθε παίκτη του.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βιλερμπάν και όλη τη δράση της Πέμπτης