O Λεσόρ… τρίμαρε τον Ερυθρό Αστέρα, διαμόρφωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και «ξύρισε» τους προσωπικούς του αντιπάλους
i

© Euroleague Basketball

O Λεσόρ… τρίμαρε τον Ερυθρό Αστέρα, διαμόρφωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και «ξύρισε» τους προσωπικούς του αντιπάλους

Γιώργος Γαβριλάκης 15:28 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 21.03.2024

Με την ενέργειά του ο Ματίας Λεσόρ καθορίζει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, πέραν από MVP του αγώνα -όπως παρουσιάστηκε από το Sportal Euroleague Show, παρέα με την Philips OneBlade Pro- είναι ένας εκ των διεκδικητών της κορυφαίας ατομικής διάκρισης στο σύνολο της κανονικής διάρκειας στην Euroleague.

Στο Βελιγράδι κατοικούσε μέχρι το καλοκαίρι, εκεί όπου αγωνιζόταν μία διετία για λογαριασμό της Παρτίζαν. Ήταν ο αγαπημένος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο λατρεμένος των φιλάθλων της σέρβικης ομάδας. Πλέον ο Ματίας Λεσόρ, ζει στην Αθήνα, φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ακούει τις συμβουλές του Εργκίν Αταμάν και ακολουθεί τις εντολές του.

Παραμένει στο υψηλό επίπεδο και οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές. Μάλιστα, τη μέρα που επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Σερβίας, όχι για να συναντήσει τους φίλους του από την Παρτίζαν, αλλά με σκοπό να ταλαιπωρήσει τον Ερυθρό Αστέρα, πέρασε κατευθείαν από την θεωρία στην πράξη. Και ηγήθηκε μέχρι την τελική νίκη.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 19 πόντους, κατέγραψε επίσης στην στατιστική του 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και έκανε τρία εντυπωσιακά καρφώματα. Δύο εκ των οποίων πήραν μέρος στο top 10 των καλύτερων φάσεων της 30ης αγωνιστικής

Αυτός ήταν ο MVP για τους «πράσινους», όπως τον παρουσίασε και το Sportal στην εκπομπή Sportal Euroleague Show, παρέα με την Philips OneBlade Pro: Το κορυφαίο προϊόν για τριμάρισμα, διαμόρφωση και ξύρισμα σε πρόσωπο και σώμα.

Συνολικά πάντως, ο 28χρονος σέντερ από τη Μαρτινίκα των Γαλλικών Αντίλλων, κάνει μία σεζόν που τον τοποθετεί στη λίστα των παικτών που θα διεκδικήσουν την κορυφαία ατομική διάκριση σε όλη την regular season της Euroleague.

Σε 30 αγώνες, έχει ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα στους 19 εξ αυτών, αγωνίζεται κατά μέσο όρο για 28’39’’ και σε αυτό το διάστημα παράγει για τον Παναθηναϊκό 14 πόντους με 62,3% στα σουτ, μαζεύει 6,1 ριμπάουντ, μοιράζει 1,2 ασίστ και κλέβει 1,1 μπάλες ανά αγώνα. 

Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη EuroLeague
EUROLEAGUE

09:42 - 21.03.2024

Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη EuroLeague

Την 376η συμμετοχή του κατέγραψε ο Κώστας Σλούκας στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα στην «Stark Arena». Έτσι, ο αρχηγός των «πράσινων» ξεπέρασε τον άλλοτε συμπαίκτη του, Γιώργο Πρίντεζη κι έγινε ο Έλληνας με τα περισσότερα ματς στη EuroLeague.

Είναι δηλαδή δεύτερος σκόρερ της ομάδας, με μισό πόντο λιγότερο από τον Κέντρικ Ναν (14,5) και δεύτερος ριμπάουντερ, μιας και ο Κώστας Μήτογλου «κατεβαζει» 6,8 ανά αγώνα. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βιλερμπάν και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!