To alley hoop κάρφωμα του Κουμάτζε «έκλεψε» την πρωτιά από τον Λεσόρ στο Top 10 της αγωνιστικής (vid)
i

© Euroleague Basketball

To alley hoop κάρφωμα του Κουμάτζε «έκλεψε» την πρωτιά από τον Λεσόρ στο Top 10 της αγωνιστικής (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:06 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 21.03.2024

Ο Ματίας Λεσόρ έχει διπλή παρουσία στο Top 10 της 30ής αγωνιστικής της EuroLeague, ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή καθώς του πήρε... την μπουκιά από το στόμα ο Κριστ Κουμάτζε με το απίθανο alley hoop κάρφωμα που πέτυχε στην αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φοβερές φάσεις περιλαμβάνει ένα ακόμα Top 10 της EuroLeague. Μπλοκ, καρφώματα είτε από ατομικές ενέργειες είτε μετά από συνεργασία παικτών βρίσκονται στο Top 10 της 30ής αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για μία ακόμα φορά ο Ματίας Λεσόρ πρόσφερε πλούσιο θέαμα κι έτσι ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού καταλαμβάνει δύο θέσεις στο Top 10 της 30ής αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, ο Λεσόρ, ο οποίος αναδείχθηκε κι MVP της νίκης των «πράσινων επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, βρίσκεται στη θέση No5 όταν έπειτα από δικό του κλέψιμο, έδωσε την μπάλα στον Κώστα Σλούκα, ο «Σλούκι Λουκ» του την επέστρεψε κι ο Γάλλος σέντερ ολοκλήρωσε τη φάση με κάρφωμα.

Στη δεύτερη θέση συνεργάστηκε με τον Τζέριαν Γκαρντ, ο οποίος ύψωσε τη μπάλα κι ο Λεσόρ με το ένα χέρι κάρφωσε με δύναμη στο αντίπαλο καλάθι.

Στην κορυφή του Top 10 βρίσκεται ο Κριστ Κουμάτζε, ο οποίος είναι κι ο πιο ψηλός παίκτης της EuroLeague (2.24), έπειτα από την πάσα του Μάρτιν Χέρμανσον κάρφωσε με το ένα χέρι μπροστά στη μούρη του Βενσάν Πουαριέ στην αναμέτρηση της Άλμπα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Βερολίνο.

Δείτε το Top 10:

Να αναφέρουμε ότι η Άλμπα Βερολίνου έβαλε δύσκολα ειδικά στο πρώτο μέρος, στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η «Βασίλισσα» κατάφερε να φύγει από τη Γερμανία με τη νίκη, 86-79, εξασφαλίζοντας από τώρα το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, με ρεκόρ 24-6.

Ο Μάριο Χεζόνια, ήταν ο MVP για την ομάδα του Τσους Ματέο, μετρώντας 22 πόντους (5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/6 βολές) και 8 ριμπάουντ σε 26'39" συμμετοχής, σε ένα παιχνίδι που απουσίαζαν οι Σέρζιο Γιουλ, Σέρζιο Ροντρίγκεθ, Ρούντι Φερνάντεθ και Τζάναν Μούσα. Ακολούθησε ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.